Hlavní obsah

Judista Krpálek se koupal ve zraněních, šest týdnů byl bez kimona. O obhajobu zlata se ale popere

Montpellier/Praha

Měsíc a půl na sebe Lukáš Krpálek nemohl navléknout kimono, což je pro judistu na startu sezóny hodně nepříjemná komplikace. Přesto třiadvacetiletý svěřenec Petra Laciny vyrazil na mistrovství Evropy do Montpellieru, kde bude v sobotu obhajovat zlatou medaili z Budapešti v kategorii do 100 kg.

Foto: Petr Horník, Právo

Judista Lukáš Krpálek.

Článek

Ještě před odletem do Francie absolvoval v rámci tréninku testy, které mu měly potvrdit, zda zraněné rameno vydrží zápasovou zátěž.

Rameno se zlepšilo

A mohl si oddechnout. „Snažil jsem se otestovat, co si můžu dovolit a čeho se radši vyvarovat. Nechci to zakřiknout, ale rameno jsem nijak extra necítil, omezilo mě jen v některých momentech,“ hlásil z Francie. „Ale samozřejmě turnaj bude něco jiného, než trénink,“ zůstává opatrný.

Stav jeho ramene se zhoršil po vítězství na turnaji v Praze začátkem března, Krpálek byl už připravený šampionát vynechat. I během turnaje je v případě bolesti připraven raději odstoupit, aby si ještě více neublížil před startem olympijské kvalifikace.

„V ní potřebuju sbírat body, aby se mi v Riu nestalo to, co v Londýně, že mi těsně uteklo nasazení a schytal jsem těžký los,“ připomíná čtvrtfinálové vyřazení s pozdějším vítězem Tagirem Chajbulajevem z Ruska.

Nejhorší sezóna

Rameno není zdaleka jedinou částí Krpálkova těla, která mu tuto sezónu přináší komplikace. Zlobilo ho koleno, záda i prsty na rukou… „Je to pro mě letos zatím nejhorší rok na zranění, koupu se v tom od začátku sezóny,“ posteskl si.

Kvůli tréninkovým výpadkům je tak ve svých prognózách opatrný. „Obhajoba? Dám do toho vše, ale úplně reálné to asi není. Nemám tolik natrénováno. Fyzicky jsem snad neztratil, ale technika bude určitě chybět,“ tuší dvojnásobný bronzový medailista z MS, který bude v Montpellieru nasazen jako turnajová dvojka.

Reklama

Související témata: