Hlavní obsah

VIDEO: Nic není nemožné. Nemá ruce, přesto válí stolní tenis!

Tokio

Příběh Egypťana Ibrahima Hamata je dokladem toho, co dokáže odhodlání a pevná vůle. Jako desetiletý chlapec přišel při nehodě o obě horní končetiny, nikoli však o lásku k milovanému stolnímu tenisu, k němuž se o tři roky později vrátil a věnuje se mu dosud. Pálku při tom drží v ústech...

Ibrahim Hamato hraje stolní tenis i bez rukou

 
Článek

„Přemýšlel jsem, jak na to, nechtěl jsem se ping pongu vzdát. Nejprve jsem zkoušel držet pálku v podpaží, ale to nefungovalo. Tak jsem ji vzal do pusy. A jde to," vykládal Hamato podle New York Daily News novinářům v Tokiu, kam zavítal na pozvání Mezinárodní federace stolního tenisu u příležitosti světového šampionátu družstev.

Problémy nemá ani s podáním, pomáhá si při něm totiž nohama.

V japonské metropoli dostal houževnatý Afričan příležitost zahrát si s několika hvězdami ping pongu, například i s běloruskou legendou Vladimírem Samsonovem.

„Užívám si každý vyhraný míček," tvrdí Hamato a dodává: „Sledovat tady v Tokiu nejlepší hráče světa je pro mne velkou odměnou. Doufám, že můj příklad lidem ukazuje, že nic není nemožné, pokud na něčem dlouhodobě a tvrdě pracujete."

Reklama