Hlavní obsah

Mimořádně nadaného hráče draftovali do nejvyšší ligy amerického fotbalu i baseballu

New York

Před měsícem byl jednadvacetiletý Johnny Manziel draftován do zámořské ligy amerického fotbalu NFL a v sobotu prošel také výběrem talentů baseballové soutěže MLB. Práva na něj si zajistili San Diego Padres, kteří si ho vybrali v 28. kole jako 837. hráče v pořadí.

Foto: John Reid, ČTK/AP

Všestranný sportovec Johnny Manziel zvládá vedle amerického fotbalu na vysoké úrovni i baseball.

Článek

„Řekli jsme si: proč ne? Miluje baseball. Jednou jsme se o tom bavili a ptali se ho, jestli chce, abychom ho draftovali. Říkal, že rozhodně jo," řekl generální manažer Padres Josh Byrnes, v jehož klubu absolvoval Manziel před rokem pálkařský trénink.

MLB si ale nejspíš nikdy nezahraje. Jeho budoucnost je v NFL, kam talentovaného rozehrávače draftovali Cleveland Browns, překvapivě až jako 22. v pořadí. Smlouvu s hráčem přezdívaným Johnny Football ještě nepodepsali.

Manziel kombinoval oba sporty na střední škole a měl to v plánu i na univerzitě, ale když se brzy prosadil na post prvního quarterbacka, dostal jednoznačně přednost americký fotbal. Předloni dostal jako první nováček v historii cenu pro Hráče roku v univerzitní lize NCAA.

Manziel není zdaleka prvním hráčem amerického fotbalu, který prošel také draftem v MLB. Hvězdný rozehrávač Tom Brady z New England Patriots byl dokonce draftován nejprve do baseballové ligy a až o pět let později do NFL.

Reklama