Hlavní obsah

Skeetař Sychra vybojoval šestý triumf ve Světovém poháru

Mnichov

Pětačtyřicetiletý český reprezentant Jan Sychra vyhrál pošesté v kariéře závod Světového poháru ve střelbě na skeet. V Mnichově porazil ve čtvrtečním finále Číňana Ťin Ti 14:13.

Foto: Karel Felt, Právo

Jan Sychra

Článek

Sychra se dočkal triumfu v prestižním seriálu po necelém roce, loni v červenci zvítězil ve španělské Granadě. V Mnichově se z prvenství radoval už před pěti lety.

V kvalifikaci obsadil ve čtvrtek druhé místo za Američanem Dustinem Davidem Perrym (124). Sychra musel absolvovat rozstřel s pěti soupeři, kteří měli shodně 123 bodů, a tuto zkoušku zvládl na výbornou.

Další rozstřel podstoupil zkušený český brokový střelec v semifinále, v němž byl nejlepší Ťin Ti, který ani jednou z 16 ran neminul. Sychra měl 15 bodů stejně jako Perry a Rakušan Sebastian Kuntschik, které porazil a vybojoval si účast ve finále. V něm zaváhali oba nejlepší střelci soutěže při čtvrté a dvanácté ráně. Číňan Ťin Ti netrefil ani třináctou, zatímco Sychra už závěr zvládl bez chyby.

Sychra se postaral o druhý medailový úspěch českých střelců v Mnichově. V neděli skončila olympijská vítězka Kateřina Emmons při prvním startu ve Světovém poháru po mateřské pauze druhá ve střelbě ze vzduchové pušky.

SP ve sportovní střelbě v Mnichově:
Muži:
Skeet - finále:
Sychra (ČR) - Ťin Ti (Čína) 14:13
o 3. místo:
Kuntschik (Rak.) - Perry (USA) 15:13
v kvalifikaci 36. Tomeček
44. Nýdrle (oba ČR)
Libovolná malorážka 3x40 ran:
1. Luginěc (Rus.) 462,5
2. Brodmeier (Něm.) 459,2
3. Cchao I-fej (Čína)
...v kvalifikaci 41. Šmol (ČR)
Ženy:
Vzduchová pistole:
1. Kuo Wen-ťün (Čína) 200,3
2. Bresová (Pol.) 198,6
3. Zavalaová (Mex.)
...v kvalifikaci 38. Musilová
49. Získalová
77. Přibáňová (všechny ČR)

Reklama

Související témata: