Hlavní obsah

VIDEO: Landa vydržel v profiringu celý zápas, triumf ale slavil finský bijec

Svůj cíl splnil, jako žito bit nebyl. Zpěvák Daniel Landa se ve čtvrtek představil poprvé v profesionálním ringu v thajském boxu a dokázal svému soupeři vzdorovat celá tři kola, na která byl duel vypsán. Verdiktem sudích se ale podle očekávání radoval z vítězství finský profesionální bijec Riku Immonen. Utkání bylo součástí galavečera thajského boxu Gibu Fight Night v pražské Tipsport Areně, na němž se sešla evropská profesionální špička tohoto sportu.

Landa vs. ImmonenVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

"Od svého vystoupení očekávám, že co nejdéle vydržím v ringu, v ideálním případě do konce zápasu. Může to motivovat lidi nad pětatřicet let, aby chodili sportovat," sdělil před časem pětačtyřicetiletý Landa, pro nějž je prý výhrou, že vůbec k zápasu nastoupil.

Zápas byl součástí sedmi "kejklí kouzelníka Žita" Landy, který se širší veřejnosti představil již počátkem 90. let, kdy zpíval ve skinheadské kapele Orlík rasistické texty. Mezi "kejkle" patří úkol zaplavat si na ploutvi žraloka tygřího, skončit do čtvrtého místa v mistrovství světa v rallye, podplavat korálovou průrvu Blue Hole u východního břehu Sinajského poloostrova, vyhrát zápas v thajském boxu proti profesionálnímu boxerovi, dostat fotbalisty Sigmy Olomouc do finále Ligy mistrů, uspořádat koncert pro 100 000 lidí a položit základní kámen chrámu Zlatého draka. Důležité podle Landy není úkoly beze zbytku splnit, ale pokusit se o to.

Na hudební pódia se Landa vrátí v listopadu. Od 23. do 29. listopadu na koncertech v Ostravě, Pardubicích, Brně a Praze představí novou show s názvem Žito Tour 2014.

Reklama

Související témata: