Hlavní obsah

Ospalý má po čtvrtém místě v Curychu jistou účast na Havaji

Curych

Triatlonista Filip Ospalý skončil při svém druhém ironmanském startu v Curychu na čtvrtém místě a zajistil si premiérovou účast ve slavném závodu na Havaji. Za vítězným Němcem Borisem Steinem zaostal o více než deset minut, od stupňů vítězů ho dělily necelé tři minuty.

Foto: Profimedia.cz

Triatlonista Filip Ospalý

Článek

"Jsem samozřejmě spokojený. Splnil jsem cíl, se kterým jsem do závodu šel. Tím bylo zajistit si účast na Havaji. Bedna by byla samozřejmě lepší, ale já beru i bramboru," uvedl Ospalý v tiskové zprávě.

Loni v listopadu při svém debutu na Ironmanovi vybojoval na Floridě třetí místo v českém rekordu 7:58:44. Na náročnější švýcarské trati dosáhl času 8:43:23.

Po plavání na 3,8 km byl někdejší mistr Evropy v olympijském triatlonu druhý, po jízdě na kole klesl na šestou příčku. V závěrečném maratonu se na něm projevil tréninkový výpadek po jarní operaci kolen.

"Běh samozřejmě ukázal, že trénink chyběl, ale s tím jsem počítal. Bylo to takové nahoru dolů. Krize přišly, což bylo logické, ale věděl jsem, jak si s nimi poradit. Hlavně že to kolena vydržela," řekl Ospalý.

Závod v dlouhém triatlonu Ironman v Curychu:
Muži:
1. Stein (Něm.) 8:33:02
2. Pleše (Slovin.) -1:11
3. Jaskolka (Pol.) -7:38
4. Ospalý -10:21
...
9. Mika (oba ČR) -30:52.
Ženy:
1. Ryfová 9:13:30
2. Badmannová (obě Švýc.) -15:07
3. Tajsichová (Něm.) -15:45

Reklama

Související témata: