Hlavní obsah

Kličko musel kvůli zranění zrušit mistrovský duel s Pulevem

Going

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko musel kvůli zranění zrušit povinnou obhajobu titulu mistra světa organizace IBF proti Bulharovi Kubratu Pulevovi, která byla naplánovaná na 6. září v Hamburku. Osmatřicetiletý šampión těžké váhy si při tréninku v Rakousku natrhl sval v bicepsu a dnešní vyšetření ukázalo, že ho čeká zhruba měsíční pauza.

Foto: Facebook

Vladimir Kličko si natrhl sval v bicepsu a zápas s Kubratem Pulevem musel odložit.

Článek

"Jsem velice zklamaný, že se duel neuskuteční podle plánu. Jsem ve špičkové formě a mám za sebou skvělou přípravu," uvedl Kličko, jenž se zranil při pátečním sparingu. "Je mi to líto kvůli fanouškům i kvůli mému soupeři Kubratu Pulevovi, který se určitě stejně jako já intenzivně připravoval," dodal.

Podle vyjádření Kličkova managementu, který v červnu získal právo na uspořádání zápasu za 5,4 milionu eur, by se duel mohl uskutečnit ještě do konce roku. Termín bude teprve určen, dějištěm by ale měl zůstat Hamburk.

Mladší z bratrů Kličkových, jenž je držitelem i mistrovských pásů WBA, WBO a IBO, chtěl původně jako svůj další souboj absolvovat takzvaný sjednocovací duel proti šampionovi organizace WBC Bermanu Stivernemu z Kanady, ale nejprve musí povinně obhajovat titul IBF proti Pulevovi.

Třiatřicetiletý Bulhar je momentálně na žebříčku IBF jedničkou s bilancí 20 vítězství, jedenáct z nich dosáhl k.o. V profesionální kariéře od roku 2009 neprohrál.

Reklama

Související témata: