Hlavní obsah

Zprávaře Šebrleho golfové ambice neopouštějí. Pořád jsem ale trochu slon v porcelánu, přiznává

Praha

Před necelým rokem ohlásil přestup ke golfistům a na greenech za sebou desetibojařský olympijský vítěz Roman Šebrle nechává výraznou stopu. Handicap si posunul na nulu, dva jeho prohřešky proti golfovým zvyklostem projednávaly orgány České golfové federace.

Foto: Sport.cz

Roman Šebrle při golfovém odpalu.

Článek

Jaký pro vás byl v souhrnu první rok v golfu? Rušný?

Jsem spokojený, golf je dlouhodobá záležitost, ale chtěl jsem se během roku dostat s handicapem na nulu, což se mi povedlo. Posun je obrovský, dařilo se mi víc u amatérů, profesionální Czech PGA Tour je daleko těžší. Teď při finále na Kaskádě bych chtěl projít cutem, další cíl je dostat se s handicapem na +0,5, abych mohl mezi profesionály, a příští rok budu mít jiné cíle než se otrkat.

Už se těšíte mezi profesionály?

Těším, protože mě nebaví pořád honit handicap, a budu se moct soustředit na hru na rány. I teď jsem rád, že jsem hrál s těmi nejlepšími, kteří nedělají takové chyby, jako pořád dělám já.

Jednou vás golfová federace pokárala za nošení reklamních štítků na oblečení, pak přišlo napomenutí za odstoupení z amatérského šampionátu. Cítíte, že jste se pořád učil, jak se pohybovat ve specifickém golfovém prostředí?

To asi bude trvat trošku déle, dávám si pozor, ale jako slon v porcelánu pořád trochu jsem. Pravidel je tam spousta, například na posledním turnaji jsem hrál s kamarádem, ukazoval mu, jak by se to dalo zahrát, a dostal jsem dva trestné údery za radu soupeři… Těch pravidel je spousta.

V létě jste se zároveň stal moderátorem zpravodajství na Primě. To vypadá, že jste ze svých velkých golfových ambicí slevil.

To ne, mě to na Primě baví a druhá věc je, že golf není nejlevnější, obzvlášť když jste amatér, a člověk potřebuje zajistit rodinu.

Ale letos si dlouhé golfové zimní soustředění v teple nebudete moct dovolit.

Musím tu být deset dnů v měsíci, zkusím to nějak skloubit, víc trénovat v hale, abych věděl, kam to lítá. Je pravda, že mě práce v televizi trošku přibrzdila, ze začátku jsem trénoval méně, ale paradoxně jsem v té době začal hrát pod par. Asi tím, že jsem zase zažíval jiný stres.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články