Hlavní obsah

Obři ukončili sérii Kansasu. Baseballisté San Francisca vyhráli úvodní zápas finále MLB

Baseballisté San Francisca Giants porazili v prvním utkání Světové série MLB Kansas City Royals 7:1 a v sérii hrané na čtyři výhry se ujali vedení. Hrdinou zápasu byl nadhazovač Madison Bumgarner, Hunter Pence zase pomohl k výhře Giants dvoubodovým homerunem už v první směně.

Foto: Denny Medley, Reuters

Javier Lopez ze San Francisco Giants ve finále MLB proti Kansas City Royals.

Článek

Royals jsou ve finále MLB poprvé po 29 letech a letošním play off prošli bez prohry s bilancí 8:0. Na domácím stadiónu chtěli vítěznou sérii prodloužit, ale jejich hvězdný nadhazovač James Shield nebyl v ideální pohodě. Giants zasadili Kansasu ránu hned v první směně ziskem tří bodů a Bumgarner jim v útoku nic nepovolil.

"Měli jsme dobrou pálku a je vždy dobré skórovat hned ze začátku zápasu. Uklidníte se a nenecháte soupeře nebezpečně rozjet," řekl kouč Giants Bruce Bochy. "A Bum (Bumgarner) byl znamenitý, držel nás a nenechal je nadechnout se."

Jediný bod poražených zaznamenal díky homerunu Salvador Perez v sedmé směně, ale více Royals nezvládli. Giants tak vyhráli úvodní duel finále a tři výhry jim chybí, aby získali třetí titul v soutěži za uplynulých pět let. To se celku z Národní ligy povedlo jen jednou - dokázali to St. Louis Cardinals v letech 1942, 1944 a 1946.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 1. zápas:
Kansas City - San Francisco 1:7.

Reklama