Hlavní obsah

Royals se ujali vedení 2:1 ve Světové sérii nad Giants

Aktualizováno

Baseballisté Kansas City jsou o něco blíže k triumfu ve Světové sérii MLB. Nadhazovač Jeremy Guthrie zvládl pět bezchybných směn, Royals vyhráli na hřišti San Franciska Giants 3:2 a sérii vedou 2:1.

Foto: Ed Szczepanski, Reuters

Radost baseballistů Kansas City Royals z vítězství ve třetím duelu Světové série.

Článek

Alex Gordon, Lorenzo Cain a Eric Hosmer stáhli svými odpaly body Royals, jeden v první a dva v šesté směně. Giants sice v šesté směně snížili z 0:3 na 2:3, ale další body a obrat v utkání jim nepovolili přesní střídající nadhazovači Kansasu. Tím posledním byl Greg Holland, který letos úspěšně dokončil už sedmý zápas play off.

„Přesně takhle hrajeme celou sezónu. Víme, jak udržet jednobodový náskok. To není moje zásluha, ale hráčů, kteří toho jsou schopni," řekl kouč Royals Ned Yost. „Máme nebezpečnou pálku, skvělou obranu, spolehlivého začínajícího nadhazovače a především perfektní baterii nadhazovačů na dokončení zápasu."

Giants v utkání zaznamenali jen čtyři odpaly. „Musíme to hodit za hlavu a v dalším duelu zaútočit," řekl trenér San Francisca Bruce Bochy. V sérii hrané na čtyři vítězné zápasy může jeho tým vyrovnat stav v sobotu opět v domácím prostředí.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 3. zápas:
San Francisco - Kansas City 2:3, stav série 1:2.

Reklama