Hlavní obsah

Bitva na ostří nože! Finále MLB rozhodne až sedmý zápas

Kansas City

O vítězi Major League Baseball (MLB) rozhodne až poslední sedmý zápas finálové série. Baseballisté Kansas City Royals porazili díky sedmi bodům ve druhé směně San Francisco Giants vysoko 10:0 a srovnali stav Světové série na 3:3. Rozhodující zápas se v Kansasu bude hrát dnes.

Foto: Peter Aiken, Reuters

Billy Butler z Kansas City Royals.

Článek

Každý tým má za sebou 162 zápasů základní části, tři kola play off a nyní určí vítěze MLB znovu po třech letech jediný duel. San Francisco může získat třetí titul za pět let (vyhrálo v letech 2010 a 2012), Kansas City usiluje o první výhru po 29 letech.

"Je vzrušují a skvělé pro baseball, že rozhodne až sedmý zápas," řekl trenér Giants Bruce Bochy. "Každý sní o tom, že rozhodne sedmé utkání v poslední směně při dvou autech homerunem. Je to výjimečný zápas," přidal kouč Royals Ned Yost.

Statistika hovoří pro hráče Kansasu City. Hrají v domácím prostředí a takový tým vyhrál posledních devět rozhodujících zápasů Světové série. Giants si zahrají popáté v historii sedmý zápas finále MLB a v předchozích čtyřech ani jednou neuspěli.

Navíc mají Royals i psychickou výhodu. Před šestým zápasem prohrávali 2:3, ale nadhazovač Yordano Ventura odházel skvělých sedm směn. Jeho spoluhráči naopak zničili startéra Giants Jaka Peavyho už ve druhé směně, v které doběhli pro sedm bodů. "Ventura byl báječný a na pálce jsme se zvedli," chválil trenér Yost.

"Co se stalo, stalo se. Jedna směna nás zabila," řekl Bochy k prohře v šestém utkání a dodal: "Tenhle tým je nezlomný, bojovný a dostane se z toho."

Světová série, finále play off baseballové MLB:
Kansas City - San Francisco 10:0, stav série 3:3.

Reklama