Hlavní obsah

Výsledek Kličkova KO? Pulev utrpěl otřes mozku

Hamburk

Bulhar Kubrat Pulev má po boxerském souboji s Vladimirem Kličkem o titul mistra světa těžké váhy velmi nepříjemná zranění. Po knokautu v pátém kole se nepotvrdilo podezření na zlomeninou lícní kost, poraněnou čelist a původní informace o silném otřesu mozku lékaři po CT vyšetření změnili na lehký otřes. Z ringu nicméně putoval hned do hamburské nemocnice a nemohl absolvovat tiskovou konferenci.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Kubrat Pulev padá v souboji s Vladimirem Kličkem.

Článek

Diagnózu o zlomenině v obličeji a otřesu mozku oznámil novinářům po prvním vyšetření ringový lékař. „Vždycky si přeju, aby byl sportovec po souboji zdravý. Ale takový je holt sport," řekl Kličko. Osmatřicetiletý Ukrajinec zůstal nadále vládcem profesionálních organizací WBA, WBO, IBF i menší IBO.

Podle Klička jsou Pulevovy zdravotní následky i odplatou za jeho slovní útoky, které tradičně titulovým soubojům předcházejí. Pulev například řekl, že ukrajinský šampión boxuje jako holka a nemá srdce.

Bulharský vyzyvatel organizace IBF inkasoval tvrdé rány hned od začátku a už v prvním kole se ocitl dvakrát na zemi. Viditelně byl otřesený, ale sebral síly a pokračoval. Ve třetím kole se trochu síly vyrovnaly, jenže před koncem pátého kola neubránil Kličkův levý hák a sudí duel předčasně ukončil.

S oteklým obličejem byl v nemocnici do tří hodin do rána. "Nemá nic zlomeného, nestalo se nic zvláštního. Kubrat nechtěl do nemocnice, ale doktor potřeboval vyloučit krvácení," řekl Pulevův trenér Otto Ramin agentuře DPA.

Třiatřicetiletý Pulev v sobotu před půlnocí v Hamburku poprvé našel přemožitele, předtím 20 soubojů vyhrál. Kličko si v 66. duelu v profi ringu připsal 63. vítězství. Naposledy prohrál před deseti a půl lety (s Lamonem Brewsterem o titul WBO).

Hned po úspěšné obhajobě, v pořadí už sedmnácté, odletěl Kličko do USA za těhotnou snoubenkou Hayden Panettiereovou. Jejich první dítě má přijít na svět za dva týdny.

Reklama

Související témata: