Hlavní obsah

Hráči plážového tchoukballu se v Praze představí s kolty nízko u pasu

Praha

V sobotu 29. listopadu se v Praze už potřetí uskuteční netradiční turnaj poloamatérských týmů v plážovém tchoukballu Suprise Cup, na který se přihlásilo rekordních 22 smíšených týmů z několika koutů republiky i ze zahraničí. Letošním tématem turnaje je divoký západ, a tak se někteří hráči obléknou do košilí s dlouhými rukávy a kovbojských kalhot. Turnaj se odehraje v Beachklubu Ládví.

Foto: Sport.cz

Turnaj v plážovém tchoukballu se odehraje v Praze.

Článek

„Letos se nám podařilo přilákat o sedm týmů víc než minulý rok. Neuvěřitelných deset jich je ze zahraničí, na což jsme obzvlášť pyšní. Konkrétně se jedná o osm týmů z Polska a po jednom z Itálie a Rakouska," říká Michal Matějovský z pořádající organizace Tchoukball Praha.

Turnaj je netradiční hlavně tím, že je každý rok stylizovaný do jiného tématu, kterým je letos divoký západ. Téma se promítá jak do dramaturgie akce a doprovodných soutěžních disciplín, tak hlavně do kostýmů samotných hráčů na hřišti. „Snažíme se hlavně o to, aby se účastníci i diváci bavili a co nejvíc si akci užili. Kromě bohatého občerstvení, hudby a odpočinkové zóny se každý rok snažíme vymyslet něco nového, čím překvapíme. Ostatně proto se turnaj jmenuje Surprise Cup. " dodává Matějovský.

Tchoukball je bezkontaktní míčová hra, kterou vymyslel v 70. letech Švýcar Hermann Brandt a v Čechách teprve získává širší povědomí. Podobně jako volejbal se hraje hlavně v hale, ale má i oblíbenou plážovou variantu. Nejpodobnější je házené, ale charakteristický je hlavně tím, že místo branky hází hráči míč do malé trampolíny, od které se musí odrazit tak, aby ho nezachytil nikdo ze soupeřů a zároveň doletěl za půlkruhovou zónu kolem odrážedla zpět do hřiště.

Akce potrvá celou sobotu a pro návštěvníky je vstup zdarma.

Reklama