Hlavní obsah

Korejci nechtějí přesunout část soutěží ZOH 2018 do Nagana

Soul

Organizační výbor příštích zimních olympijských her v Pchjongčchangu 2018 odmítl, že by uvažoval o přesunu soutěží v ledovém korytě do japonského Nagana. O této možnosti se spekulovalo od okamžiku, kdy Mezinárodní olympijský výbor (MOV) odhlasoval, že bude v budoucnu možné, aby se hry konaly ve více městech nebo dokonce i zemích.

Článek

Přesunutí bobových, sáňkařských a skeletonových soutěží do koryta vybudovaného pro hry v roce 1998 by Korejcům ušetřilo nemalé finanční prostředky, organizační výbor POCOG však tuto možnost vyloučil. "V této fázi už by bylo složité aplikovat tato doporučení (od MOV) na naše plány, neboť výstavba všech sportovišť byla zahájena," uvedl prezident POCOG Čo Jang-ho.

"Až dostaneme detailnější informace od MOV, tak můžeme různé možnosti prostudovat, ale nyní je naším přáním uspořádat všechny soutěže v Pchjongčchangu, Kannungu a Čongsonu, jak bylo původně naplánováno a schváleno," dodal Čo Jang-ho. Dodal, že Korea má realistické plány na poolympijské využití všech sportovišť.

Podle agentury Reuters za odmítnutím přesunutí soutěží do Japonska stojí i velká rivalita mezi oběma zeměmi. Korea by tím také mohla ztratit část ze své pověsti coby spolehlivého organizátora velkých sportovních akcí.

Reklama

Související témata: