Hlavní obsah

Handicapovaní cyklisté sbírali medaile na ME

ALKMAAR

Tělesné postižený cyklista Jiří Ježek získal na mistrovství Evropy v nizozemském Alkmaaru zlato a stříbro. Paralympijský vítěz a držitel stříbrné medaile z aténských her vyhrál na dráze kilometr s pevným startem kategorie LC2 a skončil druhý ve stíhacím závodu na 4 kilometry. Cenné kovy ovšem sbírali také spastici Jiří Bouška a Luboš Jirka.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Jiří Ježek

Článek

Ježek na kilometru obhájil v čase 1:11,932 minuty zlaté medaile z let 2001 a 2003 a potvrdil svou příslušnost k absolutní světové špičce. Na druhém místě skončil australský reprezentant Martin Vcelka (1:13,672), třetí byl Španěl Amador Granado (1:15,005).

Ve stíhačce nestačil Ježek stejně jako na paralympiádě na Španěla Roberta Alcaideho, jenž zvítězil v novém světovém rekordu 4:47,791. Třetí byl Němec Gottfried Müller. Dobrého výsledku dosáhl ve třídě LC3 Michal Stark, jenž skončil šestý.

Jiří Bouška získal v kategorii CP Divize 4 zlato v závodu na 1 kilometr s pevným startem časem 1:10,84 min. a stříbro připadlo Luboši Jirkovi, který dojel o čtyři sekundy za vítězem. Bouška bral zlato i ve stíhačce na 3 kilometry, Jirka v tomtéž závodě dosáhl na bronz.

Od čtvrtka se v Alkmaaru pojedou závody na silnici.

Reklama