Hlavní obsah

Pechsteinová požaduje po bruslařské unii milióny. Soud její žalobu na odškodnění přijal

Mnichovský soud přijal žalobu německé rychlobruslařky Claudie Pechsteinové na Mezinárodní bruslařskou unii (ISU), v níž usiluje o odškodnění za dvouletý distanc, který dostala před pěti lety kvůli podezřelým hodnotám krve. Pro dvaačtyřicetiletou závodnici se tak otvírá nová možnost, že se soud bude znovu zabývat otázkou jejího údajného dopingu.

Foto: Karel Felt, Právo

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová

Článek

"Nikdy jsem nedopovala. Nikdy jsem neměla pozitivní test," prohlásila pětinásobná olympijská vítězka, jež byla v podobné situaci jako nyní český cyklista Roman Kreuziger. "Tohle je pro mne velký den. A nejen pro mne. Je to vítězství pro všechny sportovce. Pro mne znamená víc, než všechny moje medaile," řekla Pechsteinová, jež u mnichovského soudu požaduje 4,4 miliónu eur (asi 122,63 miliónu korun).

Dvaačtyřicetiletá Pechsteinová dostala v roce 2009 dvouletý trest, aniž by měla pozitivní test na zakázané látky. Udání na sebe podala sama a tvrdí, že za výsledky stojí dědičná anomálie. Od domácího svazu přesto dostala trest a neuspěla ani s odvoláním ke sportovní arbitráži CAS. Loni v únoru byla zamítnuta i její první žaloba o odškodnění u mnichovského soudu, v níž požadovala náhradu 3,5 miliónu eur.

Reklama