Hlavní obsah

Překvápko pro kanadskou tmavovlásku: Na trať přiletělo koště

Kolem ledového koryta vládnou při závodech bobistů, skeletonistů či sáňkařů vcelku přísná bezpečnostní opatření. Jakákoli překážka na trati je nežádoucí až život ohrožující. Ale při ME ve skeletonu v Iglsu, které se konalo v rámci Světového poháru, se přesto kanadské tmavovlásce Jane Channellové stala nehoda, se kterou těžko mohla počítat.

Na skeletonistku přiletělo koště

 
Článek
Fotogalerie

Nestačila se asi divit, co že to přiletělo do koryta. Jednomu z pořadatelů upadlo koště na vymetání sněhu přímo do dráhy, do níž se právě spustila. Mírně to rozhodilo její jízdu.

Dostala šanci na opakovaný pokus, paradoxně při něm zajela hůře než v tom prvním při koštětovém „útoku". Zařadila se na patnácté místo. Až ve druhé jízdě se zlepšila, ale jen na 11. příčku.

Mohla si však oddechnout. V historii se udály příhody, kdy do koryta spadl člověk a odnesl to zlomeninami. A mnohem horší by pro závodníka asi bylo, kdyby koště přiletělo až v dolní části, kde už to sviští stovkou a třeba ještě rychleji. A raději si snad ani nepředstavovat, že by do koryta spadl třeba těžký objektiv některému z fotoreportérů.

Reklama

Související témata: