Hlavní obsah

Dočká se? Provokatéru Briggsovi svitla šance na souboj s Kličkem

Dlouhé měsíce ztrpčuje šampiónovi život, teď se však zdá, že se vytrvalý stalking boxerskému veteránovi Shannonu Briggsovi vyplatil. Bernd Bönte, německý manažer ukrajinského vládce těžké váhy Vladimira Klička, připustil, že ještě na podzim nebo v závěru letošního roku by si mohl jeho svěřenec na amerického potížistu vyhradit termín.

Foto: Profimedia.cz

Americký profesionální boxer Shannon Briggs ví, jak upoutat pozornost.

Článek

„Není to (zápas s Briggsem) vyloučené. Vladimir o něm vážně uvažuje," citoval Bönteho deník Bild. Nic zatím není jasné, přesto rodákovi z Brooklynu musejí znít tato slova jako rajská hudba.

Už drahnou dobu se totiž Briggs všemožně snaží upoutat pozornost veřejnosti a přimět mladšího z ukrajinské bratrské dvojice, jehož obviňuje, že měří síly pouze s druhořadými boxery, aby na zápas kývl. A využívá k tomu všechny příležitosti. Tu excesy narušuje Kličkovy tiskové konference, vzápětí šampióna překvapí při tréninku či v restauraci nebo jej dokonce sleduje v člunu na řece. Teď mu konečně svitla naděje...

Ale všechno popořadě. Klička, jenž naposledy boxoval loni v listopadu v Hamburku, kde knokautoval v 5. kole Bulhara Kubrata Puleva, čeká nejprve v dubnu v New Yorku duel s Bryantem Jenningsem z USA. O slovo se hlásí rovněž vytáhlý Brit Tyson Fury, prioritou osmatřicetiletého majitele mistrovských pásů organizací IBF, IBO, WBA a WBO je ale zisk zbývajícího titulu WBC. Ten dlouhou dobu držel jeho bratr Vitalij, než se vydal na politickou dráhu.

Zkompletuje Kličko sbírku mistrovských pásů?

Na trůn organizace WBC usedl minulý měsíc další Američan Deontay Wilder, který v Las Vegas vybodoval Kanaďana Bermaneho Stivernea. Právě souboj už více než deset let neporaženého Klička s o devět let mladším Wilderem by mohl být hitem letošní sezóny. A pak přijde na řadu Shannon „The Cannon" Briggs?

Třiačtyřicetiletý bývalý šampión WBO, shodou okolností poslední americký držitel mistrovského pásu v těžké váze před Wilderem, může živit své sny a plašit pět let staré vzpomínky na souboj se starším z bratrů Kličkových. V něm tehdy v Hamburku navzdory sebevědomým prohlášením před zápasem dostal pořádný výprask, během něhož utrpěl otřes mozku, fraktury pod pravým a nad levým okem a do výčtu zranění si přidalo také natržení svalů a šlach v pravé paži.

Po návratu do ringu v loňském roce Briggs vybojoval šest vítězných zápasů, z nichž pět ukončil knokautem.

Reklama