Hlavní obsah

Rychlobruslařka Erbanová na MS končí. Sáblíková jede proti Jolingové

Poslední den mistrovství světa v rychlobruslení už bude bez Karolíny Erbanové. Ta se odhlásila ze závodu na 1500 m. „Všechno jsem dala do kilometru a získala bronz. Sedmé místo na pětistovce je také dobré. Na patnáctistovce nemám šanci bojovat o medaili, spíš ji beru jako součást přípravy na kilometr. Nemělo už smysl hledat zbytky sil jen proto, abych se svezla,“ konstatovala česká závodnice, která se připravuje v Nizozemsku.

Foto: Karel Felt, Právo

Rychlobruslařka Karolína Erbanová v rozhovoru s novináři po závodě na 1000 metrů na MS v Heerenveenu.

Článek

Na start se postaví Martina Sáblíková, která jede v deváté z dvanácti rozjížděk s domácí Marijí Jolingovou. Závod začíná ve 14 hodin. Program šampionátu pak v 16:19 uzavře novinka letošní sezóny - závod s hromadným startem žen. V něm se vedle Sáblíkové představí i juniorka Nikola Zdráhalová.

„Máme na závod připravenou taktiku. Buď vítězství, nebo nic," pravil se šibalským úsměvem kouč Petr Novák.

Poslední šance Wüstové

Nizozemská superhvězda Ireen Wüstová je stále bez zlaté medaile. Nedosáhla na ni ani v týmové soutěži, v níž se favorizovaný domácí tým téměř rozpadl.

„Jsem zklamaná. Do posledního závodu na patnáctistovce dám všechno," slíbila fanouškům Wüstová. V předposlední rozjížďce se utká s týmovou kolegyní Marrit Leenstraovou, která patří také ke kandidátkám na medaili.

Největší favoritkou je ale Američanka Heather Richardsonová, která v Heerenveenu vyhrála pětistovku a stříbrná byla na dvojnásobné trati. „Richardsonová i její krajanka Boweová jsou velice rychlé. Ireen to bude mít těžké, ale jak ji znám z klubu, udělá pro zlato opravdu všechno. Zatím nemůže být spokojená," řekla o kamarádce Karolína Erbanová.

Reklama

Související témata: