Hlavní obsah

Na MS v krasobruslení nebude žádná z olympijských medailistek

Moskva

Olympijská vítězka v krasobruslení Adelina Sotnikovová nebude startovat na březnovém mistrovství světa v Šanghaji. Po listopadovém zranění kotníku se už na mezinárodní scéně neobjevila a její trenérka Jelena Bujanovová nyní oznámila, že osmnáctiletá Ruska vynechá i zbytek sezóny.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Na MS se tak nepředstaví ani jedna olympijská medailistka ze Soči. Stříbrná Korejka Kim Ju-na ukončila kariéru, bronzová Italka Carolina Kostnerová si odpykává zákaz činnosti na 16 měsíců za napomáhání bývalému příteli Alexi Schwazerovi při krytí dopingu.

I přes neúčast Sotnikovové ruské krasobruslařky jasně ovládly lednové mistrovství Evropy ve Stockholmu. Zvítězila osmnáctiletá Jelizaveta Tuktamyševová před šestnáctiletými krajankami Jelenou Radionovovou a Annou Pogorilou.

"Ta trojice, která startovala na mistrovství Evropy, je velmi dobře připravená. Proto pojedou i na mistrovství světa. Adelina trénuje, dává se dohromady po zranění a také vystupuje v projektu Když hvězdy tančí, který ji velmi nadchl," řekla Bujanovová agentuře R-Sport.

Reklama