Hlavní obsah

Boxer Konečný se chystá na "Černého pantera"

PRAHA

Všechno, nebo nic. Boxera Lukáše Konečného čeká nejtěžší zápas jeho profesionální kariéry. V sázce je interkontinentální titul organizace WBO v superwelterové kategorii, na který si brousí zuby i brazilský "Černý panter" Anderson Clayton. Prahu zaplavily plakáty, které zvou na 20. září do T-mobile Areny. Má to být výjimečná událost.

Foto: PRÁVO

Boxer Lukáš Konečný.

Článek

"Větší boxerská akce tu ještě nebyla," říká největší hvězda večera, na který už je údajně prodáno přes 4000 lístků. O tom, že se pořadatelé jen nevychloubají, svědčí i fakt, že duel nejlepšího českého profiboxera bude v přímém přenosu vysílat televizní stanice Eurosport do 54 zemí.

Konečný má v profesionálním ringu bilanci 27 výher a jedinou porážku. Původně plánoval odvetný duel o šampióna Evropské unie proti Španělu Varónovi, ale soupeř se tři týdny před zápasem titulu raději vzdal. "Věděl, že v Madridu nade mnou vyhrál jen díky sudím," soudí Konečný, který teď úporně shání informace o brazilském soupeři.

"Rozhodil jsem sítě, ale zatím se nám nepovedlo sehnat nějaký televizní záznam. Z internetu jen vím, že je o šest centimetrů menší než já a sedmnáctkrát už své soupeře knokautoval. Už podle přezdívky Černý panter bude asi dost nepříjemný."

V Evropě je jedničkou

Případný úspěch by Konečného mohl vystřelit mezi elitu. "Už teď je Lukáš evropskou jedničkou. Pražský večer je ale jízdenka do vybrané společnosti," soudí německý manažer ústeckého boxera Ulf Steinforth.

"Pokud by to nezvládl, musel by se znovu zařadit na konec fronty a začít znovu," předpokládá. "Jenže když vyhraju, tak to bude velký zlom v kariéře. Mohl bych konečně začít vydělávat peníze, kvůli kterým jsem do profiboxu šel," vidí boxer svůj cíl.

Přípravě na dvanáctikolový zápas věnoval český rohovník dva měsíce. "Cítím se moc dobře, ale můžu ho mlátit třeba deset kol, a pak mi dojde šťáva," nabádá k ostražitosti. "Nervozita mi ale pomáhá. Hlavně při shazování váhy, ještě čtyři kila musí jít dolů," ošívá se Konečný, aby s kilogramy neztratil sílu.

Má dost natrénováno

Teď absolvuje týdně kolem pěti zápasů se sparingpartnery. Že by neměl natrénováno, se nebojí, v tak velké hale však dosud neboxoval. "V Ústí na mě přišly dva tisíce diváků, ale už jsem měl v hledišti i pět tisíc. Od organizátorů je to velký risk uspořádat akci v hale pro patnáct tisíc lidí. Když to vyjde, budu nadšený," těší se na boxuchtivé davy.

Kamarádi už ho také zavalili žádostmi o vstupenky. "Občas zavolá někdo, o kom jsem tři roky neslyšel, je toho vážně dost," přemítá a v hlavě má stále také plány zaboxovat si za mořem. "Je v tom jen jeden problém. Příští týden musím bezpodmínečně vyhrát."

Reklama