Hlavní obsah

Kraj hledal klid na vinobraní

PRAHA

V úterý večer se boxer Rudolf Kraj představí českým divákům poprvé coby profesionál. Držitel stříbra z olympiády v Sydney si v boji ověří, zda pořádně drží jeho před pěti měsíci operované rameno. Krajův druhý duel po odchodu z amatérského ringu uvidí pražská T-Mobile Arena v rámci akce Eurofighter.

Foto: PRÁVO

Boxer Rudolf Kraj

Článek

Jejím vyvrcholením bude duel Lukáše Konečného s Brazilcem Andersonem Claytonem o interkontinentální titul organizace WBO.

Na mělnického patriota Kraje čeká Rumun Valeriu Dobrin. "Vím jen, že je mu dvacet a ze čtyř zápasů všechny vyhrál," říká poslední český medailista z OH. "Alibi si ale nedělám, jdu ho rozsekat," nevytáčí se Kraj.

Do německé stáje Spotlight Boxing, která úzce spolupracuje s věhlasným Universem, přestupoval s velkými ambicemi. Jeho rozlet však zastavily dlouhodobé zdravotní potíže. "Teď už jsem ale připravený," vyhlašuje.

Nervozitu však nezapírá. "Po delší době boxuju doma, to nejde zvládnout bez nervů. Uklidňuje mě, že jsem při tréninku měsíc a půl makal naplno a rameno to vydrželo, i když ho občas cítím. To ale taky záleží na počasí."

Nedělní relaxace na vinobraní

V sobotu devadesátikilový pořízek absolvoval čtyřicetiminutový trénink s koučem Soukupem, v neděli byl s rodinou relaxovat, když v Mělníku společně vyrazili na vinobraní. "Potřeboval jsem hlavně najít trochu klidu, odreagovat se."

Právě nejbližší mu však při německém angažmá moc chybějí. V Hamburku trénuje a žije sám. "Ráno a odpoledne příprava, najíst se, pak spát. Pořád dokola. Už mi to začalo lézt trochu na mozek," povzdechne si hořce Kraj, který bydlel střídavě v hotelu a v tělocvičně. "Jsou tam pro boxery pokoje s kuchyňkou. Už mě to ale štvalo. Potřebuji si najít byt a vyrazit tam s celou rodinou," vysloví přání.

Aby se v profesionální stáji výrazně prosadil, potřebuje sérii výher. "Když se prohraje v amatérském boxu, tak se celkem nic neděje. Jenže když rupnete v profiringu, tak se musíte vrátit na začátek a začít znova. Doufám, že v Praze mi pomůžou lidi a taky zkušenosti. Něco odboxováno mám," věří si.

Reklama