Hlavní obsah

Kličko bude s Rahmanem boxovat o titul v Las Vegas

BEVERLY HILLS (USA)

Boxerský duel o titul mistra světa těžké váhy mezi Vitalijem Kličkem a Hasimem Rahmanem se uskuteční v Las Vegas 12. listopadu. Novinářům to v pondělí v Beverly Hills oznámil promotér Bob Arum, který mistrovský zápas těžké váhy zorganizuje poprvé od roku 1995.

Článek

Ukrajinský šampion boxerské organizace WBC Kličko už dvakrát kvůli zdravotním problémům duel s Američanem Rahmanem v tomto roce odvolal. Poprvé měl potíže se stehnem, podruhé se zády. Rahman se proto v tradiční ostré slovní přestřelce nechal slyšet, že Kličko udělá všechno pro to, aby se obhajobě titulu znovu vyhnul.

Termín dlouho očekávaného zápasu na dvanáct kol nicméně v pondělí oba spolu s promotérem Arumem oficiálně oznámili. Dějištěm bude Thomas & Mack Center in Las Vegas.

"Konečně půjdeme do ringu. Jen doufám a modlím se, aby si před dvanáctým listopadem třeba zase nenakopl palec nebo nepřiskřípl prst," prohlásil Rahman. Netajil se podezřením, že si Kličko zranění zad před plánovaným dubnovým soubojem vymyslel.

Podle promotéra Aruma si čtyřiatřicetiletý Kličko za zápas vydělá 7,8 milionu dolarů. Rahman, který krátce před listopadovým duelem oslaví 33. narozeniny, si přijde na 4,2 milionu.

Kličko obhájil mistrovský pás WBC loni v prosinci vítězstvím nad Britem Dannym Williamsem. S Rahmanem se měl utkat nejprve v dubnu, poté v červenci.

Reklama