Hlavní obsah

Lístky i za čtyři milióny! Mayweather a Pacquiao pózovali v oblecích před nejlukrativnějším boxem v historii

Los Angeles

Červený koberec byl nachystán a špalír zhruba sedmi stovek novinářů z celého světa v Nokia Theatre upíralo pozornost na dva muže v perfektně padnoucích oblecích. V Los Angeles ale tentokrát nešlo o filmové hvězdy čekající na vyhlášení Oscarů, ale o mediální předkrm před boxerským zápasem, který téměř jistě vejde do dějin tohoto sportu.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Boxeři Floyd Mayweather Jr.(vlevo) a Manny Pacquiao při tiskové konferenci v Los Angeles.

Článek
Fotogalerie

Dlouhých pět let čekali fanoušci boxu na tento zápas a tentokrát už se takřka určitě dočkají. Právě při nablýskané tiskové konferenci v Los Angeles bylo oficiálně oznámeno konání duelu Američana Floyda Mayweathera s Filipíncem Mannym Pacquiaem 2. května v Las Vegas.

„Ještě nikdy za celý život jsem tolik netoužil nějaký zápas vyhrát, jako teď. Tohle je duel, který si celý svět nemůže nechat ujít. Čeká na mě těžký úkol. Vždy je ale skvělé, když nejlepší bojuje s nejlepším," prohlásil Mayweather.

Možná přítomné trochu zaskočil střídmostí ve svém vyjadřování a respektem k soupeři, protože muž, který sám sebe přezdívá „Money" (peníze) a tituluje se jako „nejlepší z nejlepších", proslul spíše jako typický arogantní velkohubý náfuka ze staré školy.

Uspěje outsider?

Tentokrát si ale klasické boxerské klišé odpustil. „Manny je skvělý bojovník. To, kam to v boxu dotáhl, a že tady teď stojí, ukazuje, že něco dělá opravdu dobře. Je jedním z nejlepších v této éře. I proto je tenhle duel tak fascinující," smekl Američan před svým protivníkem.

V profesionálním ringu vyhrál všech 47 zápasů, z toho 26. k.o. a favoritem bude i tentokrát. „Já jsem ale rád v pozici outsidera. Dodává mi to odhodlanost. Věřím si na 101% procent," reagoval Filipínec.

„Floyd by podle mě měl větší šance před pěti lety. Ale Manny bude muset dodržovat perfektní bojový plán. I pro mě to bude největší výzva v životě, jsme připravení mu (Mayweatherovi) nakopat prdel," podpořil svého filipínského svěřence kouč Freddie Roach.

Byť se spekuluje, že na vzájemný souboj už dochází trochu pozdě a oba aktéři již jsou lehce za zenitem své výkonnosti, zájem o tento duel je extrémní. MGM Grand Garden Arena v Las Vegas, kde k utkání dojde, byla vyprodaná během několika sekund.

A to se přitom cena lístků pohybuje od 1500 do 7500 dolarů (39 000 - 195 000 Kč), ovšem na černém trhu cena údajně dosahuje neuvěřitelných 150 000 dolarů (3,9 miliónu korun).

V pravděpodobně nejlukrativnějším klání všech dob pochopitelně nepřijdou zkrátka ani sami boxeři. Mayweather by si měl přijít minimálně na 120 miliónů dolarů (3,1 miliardy korun), Pacquiao pak na 80 miliónů dolarů (dvě miliardy korun).

Reklama