Hlavní obsah

Boxer Konečný zvládl nejdůležitější zápas kariéry

PRAHA

Boxer Lukáš Konečný zvládl klíčový zápas své dosavadní profesionální kariéry. V úterý večer porazil v pražské T-Mobile Areně Brazilce Andersona Claytona a získal interkontinentální titul organizace WBO v superwelterové váze. Pro sedmadvacetiletého ústeckého boxera se tak otevřela cesta k prestižnějším a lépe honorovaným duelům.

Článek

"Jsem rád, že to vyšlo. Je to paráda. Doufám, že to bude znamenat to, co čekám. Určitý start kariéry," řekl Konečný na dotaz ČTK několik desítek minut po zápase. Brněnský rodák má ve sbírce dvě bronzové medaile z amatérského mistrovství světa a představil se na olympijských hrách v Atlantě, úterní výhru ale považuje za životní. "Určitě to je nejvíce, čeho jsem dosáhl," uvedl Konečný.

Před zápasem slyšel ze všech stran, že pokud prohraje, čtyřleté snažení mezi profesionály bude moci prakticky odstartovat od nuly. To se ale nestalo. Konečný dominoval nad neznámým Brazilcem, o kterém měl jen minimum informací, od prvního kola a ve třetím Clayton svůj boj vzdal. "Nečekal jsem, že to bude tak krátké a lehké. Chtěl jsem začít spíš opatrně, ale publikum mě vyhecovalo a nasadil jsem relativně vysoké tempo," popsal český boxer začátek duelu.

Na lámání žeber je specialista

Zápas rozhodl i fakt, že Konečný zlomil svému soupeři žebro. "To bylo štěstí. Kdo ví, jak by to jinak dopadlo," uvedl. Že má soupeř problémy, poznal okamžitě. "Poznal jsem to podle jeho výrazu tváře. Jen už nevím, jestli to bylo ve druhém, nebo třetím kole. S tím se nedá boxovat, je to dost nebezpečné. Pak začal utíkat po ringu a to už bylo jasné. Relativně brzy to vzdal," podotkl Konečný. Soupeři by si už na něco podobného měli při zápasech s českým boxerem dávat pozor. Žebro zlomil svým sokům podle odhadu už aspoň pětkrát. "Dá se říci, že jsem na to specialista," smál se Konečný.

I díky podpoře přibližně osmi tisíc diváků v holešovické hale po osmadvacátém vítězství v profiringu rozdával úsměvy na všechny strany. "Více spokojený jsem být nemohl. Možná by bylo lepší, kdybychom se jedenáct kol tloukli hlava nehlava a ve dvanáctém jsem ho sundal. I tak ale doufám, že si to lidi užili. Byla tady super atmosféra a chvilkami mi to vhánělo slzy do očí," přiznal Konečný, kterému před zápasem patřilo 81. místo ve světovém žebříčku organizace WBO. V Evropě byl osmadvacátý.

I přes úspěch zůstává při zemi

Vzhledem k tomu, že WBO je jedna ze čtyř hlavních světových boxerských profesionálních organizací, posune se nyní výše. Přiblížila se mu i šance představit se premiérově za Atlantikem, "Rád bych tam boxoval. I supervisor WBO mi říkal, že teď vylezu na žebříčku hlavně u nich a byla by šance boxovat i tam o titul. Oni toho ale hodně napovídají. Budu spokojen, když budu obhajovat tenhle titul nebo boxovat o mistra Evropy," řekl Konečný, který chce podle svých slov zůstat hlavně na zemi.

Jeho vytipovaným příštím soupeřem by mohl být například Němec Alexander Sipos, jenž nyní vlastní pás evropského šampiona organizace EBU. Ten v minulosti patřil i Konečnému. "Je asi třicátý na světě, ale věřím si na něj. Neznamená to, že bych ho porazil, ale věřím si na něj," řekl český boxer. Sipos se stejně jako Konečný již utkal s Francouzem Azizem Daarim, kterého však na rozdíl od ústeckého rohovníka nedokázal porazit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články