Hlavní obsah

Počasí mě spíš láká na procházku než na led, přiznala před finále SP Sáblíková

Erfurt/Praha

Poslední tři závody a sezóna skončí, tedy ta na ledě. Rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou čeká o víkendu v Erfurtu finále Světového poháru, v němž se rozděluje o polovinu víc bodů než na jiných závodech. Devátý triumf však už české ledové královně neunikne.

Foto: Mike Ridewood, ČTK/AP

Rychlobruslařka Martina Sáblíková hodnotí sezónu jako velmi dobrou.

Článek

Stopky trenéra Petra Nováka prý říkají, že forma je stále dobrá. Jak ji cítíte vy?

Jezdím v tréninku měřená kola, ale dvě nebo tři, což není sedm, jako v závodě na tři kilometry. Cítím se ale velmi dobře. Nepojede tu Ireen Wüstová, takže bych nemusela vůbec jet, protože třetí Claudia Pechsteinová mě nemůže předstihnout, ale takhle vůbec nepřemýšlím. Vždycky chci vyhrát. Uvidíme. Věřím, že to dopadne dobře.

Poslední tři závody a máte po sezóně. Tři kilometry pojedete určitě, ale nevynecháte třeba sobotní patnáctistovku nebo nedělní závod s hromadným startem?

S trenérem jsme se vůbec nebavili o tom, že bych něco vynechala. Vím, že sem přijede hodně českých fanoušků, už kvůli nim chci jet všechny tři víkendové závody, ať už dopadnou jakkoliv. Najdu v sobě určitě síly, abych to zvládla.

Erfurt nepatří k dráhám, kde by se jezdily velké závody tak často. Má nějaká specifika oproti ostatním evropským oválům?

Hala je menší, ale na mne působí velice dobře. Má dřevěnou konstrukci, což jí dává zvláštní kouzlo.

Led je tam rychlý, nebo pomalý?

Podle rekordů dráhy určitě nepatří k nejrychlejším. Hodně bude záležet na počasí a na tom, jaký led se podaří připravit. Dopředu se to nedá odhadnout, ale určitě se dokážu srovnat s podmínkami, jaké tu o víkendu aktuálně budou panovat.

Těšíte se už na konec sezóny?

Únava trochu doléhá. Nepřidává mi ani krásné jarní počasí, které v Erfurtu panuje. Spíš mě to láká na procházku než na led. Ale těším se, až si v neděli v podvečer řeknu, že mám pro tuto sezónu hotovo. Tři tituly mistryně světa, stříbro z Evropy, a deváté celkové vítězství ve Světovém poháru, bude to určitě skvělá sezóna. Jedna z vůbec mých nejlepších, jak už jsem říkala po světovém šampionátu v Calgary.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články