Hlavní obsah

Moderní pětibojař Kuf vybojoval na SP v Káhiře druhé místo

Káhira

Moderní pětibojař Jan Kuf skončil druhý v závodu Světového poháru v Káhiře. Bronzový medailista z mistrovství světa nestačil pouze na Lotyše Ruslana Nakonečného a vybojoval nejlepší umístění v seriálu v kariéře. Dosud bylo jeho maximem v SP třetí místo z loňského závodu v egyptské metropoli.

Foto: Sport.cz

Moderní pětibojař Jan Kuf.

Článek

Evropský šampión Ondřej Polívka doběhl na 24. místě a Ondřej Svěchota skončil při svém druhém startu ve Světovém poháru třicátý.

Kufovi patřilo po šermu, plavání, v němž si vylepšil osobní rekord, a parkuru deváté místo. V závěrečné kombinované disciplíně, složené z běhu a střelby, se ale postupně propracoval polem soupeřů na stupně vítězů. "S každým kolem jsem se posouval výš a výš, na poslední střelbu jsem přibíhal druhý a snažil jsem se uklidňovat, abych udržel rytmus střelby. Vyšlo to," řekl Kuf.

Za vítězným Nakonečným zaostal třiadvacetiletý člen Dukly Praha v konečném hodnocení o 11 bodů. V posledním běžeckém kole se jej ještě pokusil dohnat. "Byl jsem za ním šest sedm vteřin, zkoušel jsem ho seběhnout, ale mezera byla fakt velká," řekl Kuf. Třetí skončil Bělorus Pavel Tichonov.

Kufa ještě čeká pondělní smíšená štafeta s Lenkou Bilkovou. Pokusí se v ní navázat na loňský rok, kdy v Egyptě po bronzovém individuálním závodě vybojoval štafetové stříbro, tehdy s Barborou Kodedovou. "Snad budeme držet tradici. Pro tělo jsou dva závody za sebou velký masakr, ale tím, jak se zadařilo, bude fyzická regenerace snazší," řekl.

Závod SP v moderním pětiboji v Káhiře:
Muži:
1. Nakonečnyj (Lot.) 1465
2. Kuf (ČR) 1454
3. Tichonov (Běl.) 1446
24. Polívka 1383
30. Svěchota (oba ČR) 1373

Reklama

Související témata: