Hlavní obsah

Papadakisová s Cizeronem jsou mistry světa v tancích na ledě

Šanghaj

Francouzští krasobruslaři Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron po triumfu na mistrovství Evropy získali i světový titul v kategorii tanečních párů. Nejlepším volným tancem poskočili ze čtvrtého místa po krátkém tanci až na vrchol. Stříbro v Šanghaji získali Američané Madison Chocková s Evanem Batesem a bronz Kanaďané Kaitlyn Weaverová a Andrew Poje.

Foto: Aly Song, Reuters

Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron na MS v Šanghaji.

Článek

Papadakisová a Cizeron volným tancem potvrdili zázračný výkonnostní vzestup v této sezóně. Zatímco ještě na prosincovém finále Grand Prix byli v konkurenci zámořských párů třetí, tentokrát je předčili. Získali nejvyšší známku za technickou hodnotu jízdy i programové komponenty a smazali manko 2,5 bodu z krátkého tance. Ve srovnání s loňským MS poskočili o dvanáct míst a triumfovali s téměř tříbodovým náskokem.

Američané Chocková a Bates, kteří po krátkém tanci vedli, přitom před jejich jízdou měli už možná pocit, že sahají po zlatu. Udělali jen jednu drobnou chybu v twizzlech (otočky na jedné noze v pohybu) a nechali za sebou přemožitele z mistrovství čtyř kontinentů, kanadský pár Weaverová, Poje.

Obhájci stříbrné světové medaile dostali bodovou penalizaci za příliš dlouhou zvedanou figuru, ale pozici na stupních vítězů uhájili. Jen čtvrté místo zbylo na obhájce titulu Annu Cappelliniovou a Lucu Lanotteho. Italové se sice známkou za volný tanec přiblížili svému výkonu z loňského šampionátu, ale v nabité konkurenci se k cennému kovu neprotlačili.

Velkým zklamáním skončila soutěž pro olympijskou medailistku Jelenu Ilinychovou. Po boku nového partnera Ruslana Žiganšina udělala hrubou chybu při twizzlech, což tento ruský pár odsunulo až na sedmou příčku.

Mistrovství světa v krasobruslení v Šanghaji:
Taneční páry - konečné pořadí:
1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 184,28
2. Chocková, Bates (USA) 181,34
3. Weaverová, Poje (Kan.) 179,42
4. Cappelliniová, Lanotte (It.) 177,50
5. Shibutaniová, Shibutani (USA) 172,03
6. Gillesová, Poirier (Kan.) 165,22

Reklama