Hlavní obsah

Moderním pětibojařům Svobodovi a Polívkovi pokazil šerm SP v Římě

Řím

Nevydařený šerm zhatil českým moderním pětibojařům Davidu Svobodovi a Ondřeji Polívkovi naděje na úspěch v závodu Světového poháru v Římě. Olympijský vítěz z Londýna Svoboda, který v Itálii absolvoval první individuální start po téměř dvou letech, obsadil 24. místo, Polívka dokončil finále na 30. příčce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pětibojař David Svoboda

Článek

"Hlavně co se týká Davida jsme tu získali informace, kvůli kterým jsme sem jeli. Ale některé věci v pořádku nebyly," řekl reprezentační trenér Jakub Kučera. "Do semifinále byl víc motivovaný, už kvalifikaci bral jako závod a dneska to tam nebylo. Kvalifikaci šel na hranici toho, jak je aktuálně schopný závodit. Asi nebyl srovnaný s tím, že musí dát dva závody," dodal Kučera.

Zatímco v kvalifikaci zvládl Svoboda šerm skvěle, tentokrát si připsal jen 14 vítězství. Polívka, jemuž se šerm nepovedl ani ve čtvrtek, měl jen devět výher. Polívka pak zaplaval ještě lepší čas než v kvalifikaci, kdy se musel kvůli postupu vydat naplno. V jízdě na koni se pak lépe dařilo Svobodovi. V kombinované disciplíně dobře zastřílel Polívka, naopak Svoboda měl se střelbou potíž.

Z vítězství se v Římě radoval Pavlo Tymoščenko z Ukrajiny. V pondělí je na programu ještě smíšená štafeta, do níž nastoupí bronzový medailista z mistrovství světa Jan Kuf a Barbora Kodedová.

Závod SP v moderním pětiboji v Římě:
Muži:
1. Tymoščenko (Ukr.) 1463
2. Kasza (Maď.) 1455
3. Petroni (It.) 1454
...
24. Svoboda 1405
30. Polívka (oba ČR) 1336

Reklama