Hlavní obsah

Potížista v akci! Briggs se znovu domáhal zápasu s Kličkem

New York

Světový boxerský šampión v těžké váze Vladimir Kličko zůstává před duelem s americkým vyzyvatelem Bryantem Jenningsem v Madison Square Garden klidný a sebevědomý. Na tiskové konferenci před sobotním zápasem v New Yorku ho nevyvedla z míry prohlášení jeho soupeře o tom, že „zápas ukončí knokautem“, ani další provokace bývalého mistra světa Shannona Briggse. Ten vtrhl do sálu, rušil průběh hlasitými výkřiky a znovu se domáhal souboje s ukrajinským fenoménem těžké váhy.

Briggs na Kličkově tiskové konferenci

 
Článek

„Pojďme, šampióne!" povykoval třiačtyřicetiletý bývalý šampión WBO, oblečený jen v trenkách a bez trička. „(Kličko) Pořád vypráví, teď je na řadě Pulev, pak Jennings, ale co já? Jsem připraven, stále připraven. Tak pojď, rozdáme si to hned. Lidé chtějí ten zápas vidět. Já jsem opravdový šampión," vykládal okolo stojícím novinářům.

Kličko, jehož v USA podle Bildu doprovází dvanáct bodyguardů, však zůstal ledově klidný a reagoval jen občas pobaveným úsměvem, podobně jako trenér Jonathan Banks či promotér Bernd Bönte. Ten před časem dokonce nevyloučil, že si jeho svěřenec ještě letos na amerického křiklouna vyhradí termín, aby mu jeho excesy mohl v ringu řádně spočítat.

Nyní však devětatřicetiletého majitele mistrovských pásů organizací IBF, IBO, WBA a WBO čeká v USA comeback po sedmi letech a souboj proti Jenningsovi. O devět let mladší vyzyvatel zatím mezi profesionály vyhrál všech svých 19 zápasů, z toho deset knokautem.

Šampión se na zápas připravoval na Floridě a bezpochyby je rád, že má tréninkové martyrium za sebou. „Už jen to horko při sparingu bylo obrovskou výzvou," přiznal ukrajinský vládce profesionálního ringu a dodal: "Jenningsovi uštědřím tvrdou lekci."

Kdo vyhraje očekávaný zápas těžké váhy?
Vladimir Kličko
82,6 %
Bryant Jennigs
17,4 %
Celkem hlasovalo 9122 čtenářů.

Reklama