Hlavní obsah

Nizozemská soupeřka Sáblíkové si po slabší sezóně založila vlastní tým. Chyběli jí muži

Nizozemská rychlobruslařská hvězda Ireen Wüstová se po nevýrazné sezóně rozhodla změnit přípravu. Velká soupeřka Martiny Sáblíkové opustila tým Continu, kde byla od loňského léta její kolegyní i česká olympionička Karolína Erbanová, a založila si vlastní Team4Gold. V něm chce znovu trénovat i s muži, kteří jí prý v Continu chyběli. Už v průběhu minulé zimy sahala k novinkám, ale teď to vypadá na rázný zásah do tréninkových pořádků.

Foto: Karel Felt, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Novou skupinu by s Wüstovou měli tvořit čtyři rychlobruslaři a jedna nebo dvě ženy. Jako trenéra angažovala Rutgera Tijssena a poradcem týmu bude její bývalý kouč Gerald Kemkers, který jinak pracuje jako manažer pro fotbalový klub FC Groningen.

Sponzory Wüstová teprve shání, při rozjezdu hodlá projekt financovat ze svého. Jejím cílem je za tři roky na olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu přidat ke čtyřem triumfům z Turína, Vancouveru a Soči další zlato.

V uplynulé sezóně devětadvacetiletá Wüstová z velkých akcí vyhrála jen mistrovství Evropy ve víceboji, na světovém šampionátu skončila při obhajobě titulu druhá za Sáblíkovou.

Reklama