Hlavní obsah

Kostelecký vyhrál druhý závod SP brokařů za sebou

Střelec David Kostelecký po měsíci opět triumfoval na Světovém poháru brokařů. Po premiérovém vítězství v kariéře v Al-Ajnu dnes vyhrál trap i v Larnace. Olympijský vítěz z Pekingu 2008 ovládl na Kypru kvalifikaci, ve finále porazil 13:12 Turka Yavuze Ilnama a dal si další předčasný dárek ke čtyřicetinám, které oslaví 12. května.

Foto: Karel Brazdil

David Kostelecký.

Článek

"Je to neuvěřitelné. Za dvacet let jsem nikdy nevyhrál, a najednou se mi to povedlo dvakrát za sebou," citovala Kosteleckého stránka mezinárodní střelecké federace.

Kostelecký v základní části udělal jedinou chybu ve druhé z pěti sérií a kvalifikaci vyhrál se 124 zásahy. V šestičlenném semifinále si stoprocentní bilancí vybojoval finálovou účast se stejně úspěšným Ilnamem.

V boji o zlato Kosteleckému první asfaltový terč ulétl, ale později chyboval i soupeř. Pak zase šel do vedení český reprezentant, ale ještě jednou minul, takže rozhodla Turkova chyba při poslední ráně.

"Byla to těžká soutěž, podmínky nebyly jednoduché. Museli jsme se celou dobu vyrovnávat hlavně se světlem a větrem," řekl vítěz. "Ale na chyby nebylo moc místa, to je vidět z těch vysokých čísel ve výsledcích," dodal.

Kostelecký přidal druhý triumf v SP ke dvěma druhým a čtyřem třetím místům. Je i mistrem Evropy a olympijským vítězem, titul mistra světa má ale jen z juniorské kategorie. O seniorský primát bude usilovat v září v Lonatu, jeho maximem je stříbro z roku 2011.

Reklama

Související témata: