Hlavní obsah

Přišel, viděl, zvítězil. Dva terče mi ale schovalo slunce, přiznal Kostelecký

Larnaka/Praha

Když v březnu David Kostelecký vyhrál závod Světového poháru v brokové disciplíně trap v Al Ainu a získal tím i účastnické místo pro olympiádu v Riu, zahlásil, že má pro letošní rok splněno a na další závod SP do Larnaky asi nepojede. Koncem dubna však na Kypr vyrazil a podruhé v řadě vyhrál.

Foto: Karel Brazdil

David Kostelecký.

Článek

„Už byly hotové letenky a všechny formality. S trenérem Petrem Hrdličkou jsme se proto domluvili, že bych mohl pomoci Jirkovi Liptákovi, aby se popral o finále. Jenže jemu víkendový závod nevyšel, mně naopak náramně,“ říkal v neděli večer do telefonu David Kostelecký.

V Larnace doslova platilo: přišel, viděl, zvítězil. Ze 125 terčů v základním závodě minul jen sedmadvacátý v pořadí. „Letěl doprava, nebyl jsem v ten moment plně zkoncentrovaný, to byla moje chyba,“ přiznal Kostelecký. Semifinále na patnáct ran šesti nejlepších prošel bez ztráty terče. Ve finále s Turkem Ilnamem udělal dvě chyby, ale soupeř o jednu víc a Kostelecký slavil druhý triumf v SP v řadě.

„Určitě hrálo velkou roli, že jsem se nestresoval. Závod jsem si užíval. Určitý tlak jsem ale cítil, protože jsem chtěl uspět co nejlépe, pokud možno vyhrát. Finále se střílelo v neděli v podvečer, slunce už bylo nízko a svítilo ostře zleva. Dva terče mi doslova schovalo, prakticky jsem je neviděl, ale nemrzí mě to. Mám druhé vítězství ve Světovém poháru v kariéře,“ přiznal Kostelecký.

Po chřipce druhý triumf

Pár dní po návratu z Al Ainu olympijského vítěze z Pekingu skolila chřipka. „Čtrnáct dní jsem proležel, vzalo mi to hodně fyzických sil. Pořádně jsem začal trénovat až v Larnace, kam jsem přiletěl o týden dřív. Ty dva závodní dny jsem sotva udýchal,“ střelec, který oslaví 12. května čtyřicátiny. „Jsou dva pěkné dárky, hlavně prvenství z Al Ainu s olympijským bonusem,“ liboval si.

Prakticky jasno už má o svém programu do konce sezóny. „Teď budu dohánět fyzičku. S trenérem jsme domluvení, že pojedu na Evropské hry, absolvuji evropský i světový šampionát a finále Světového poháru. Samozřejmě i pár menších závodů,“ konstatoval David Kostelecký.

Reklama