Hlavní obsah

Boxer Pacquiao čelí žalobě kvůli zatajení zranění ramena

Boxer Manny Pacquiao a jeho manažerský tým čelí žalobě za to, že před "zápasem století" s Floydem Mayweatherem neinformovali pravdivě o zranění ramena. Žalobu u federálního soudu v Las Vegas, kde se duel v sobotu odehrál, podali dva muži.

Foto: Isaac Brekken, ČTK/AP

Manny Pacquiao (vlevo) po skončení zápasu s Floydem Mayweatherem.

Článek

Oba za sledování zápasu zaplatili a cítí se podvedeni. U soudu požadují, aby byli odškodněni všichni lidé, kteří si koupili vstupenky, předplatili si televizní přenos nebo si vsadili na výsledek.

Filipínce Pacquiaa po prohraném duelu vyšetřuje i nevadská komise, jež zvažuje, že s ním zahájí disciplinární řízení. Boxer totiž den před zápasem zaškrtl ve formuláři políčko "ne" u dotazu, zda má nějaké zranění ramena. Den po utkání nicméně oznámil, že musí jít s natrženým úponem v pravém rameni na operaci a čeká ho až roční pauza.

"Naším úkolem je chránit zdraví a bezpečnost boxerů a bezúhonnost sportu. Očekáváme, že naši boxeři budou upřímní," uvedl předseda komise Francisco Aguilar.

Pacquiao utrpěl zranění čtyři týdny před zápasem a podle boxerova promotéra Boba Aruma panovalo přesvědčení, že rameno je vyléčené. Filipíncovi manažeři přesto těsně před zápasem neúspěšně žádali o povolení, aby mohli dát v šatně Pacquiaovi injekci tišící bolest.

Sám poražený boxer uvedl, že si obnovil zranění ve čtvrtém kole, kdy zasypal Mayweathera svými nejlepšími údery. Američan ostře sledovaný souboj vyhrál jednomyslně na body.

Není vyloučeno, že si slavní boxeři zápas zopakují. Alespoň to naznačil Mayweather v textové zprávě novináři z ESPN Stephenu A. Smithovi. "Budu s ním boxovat za rok po operaci," napsal údajně.

Reklama