Hlavní obsah

Boxer Pacquiao je po úspěšné operaci ramena

Los Angeles

Čtyři dny po porážce v "zápase století" s Floydem Mayweatherem Jr. se filipínský boxer Manny Pacquaio podrobil artroskopické operaci ramena. Zákrok proběhl úspěšně a lékaři očekávají, že se bývalý mistr světa plně zotaví.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Zklamaný Manny Pacquiao po prohraném zápase.

Článek

Šestatřicetiletý Pacquiao byl operován v Los Angeles a tamní lékař Neal ElAttrache v prohlášení uvedl, že "nemohl být s výsledkem spokojenější".

Slavný Filipínec šel do nemocnice s natrženým úponem v pravém rameně poté, co v neděli v Las Vegas podlehl jednomyslně na body Maywatherovi v duelu, jehož rozpočet se vyšplhal na 400 milionů dolarů. Pacquiao požádal těsně před zápasem o povolení, aby mohl dostat injekci tišící bolest, boxerští funkcionáři státu Nevada to však odmítli, neboť nebyli předem o jeho zranění informováni.

Pacquiao po porážce uvedl, že se zranil tři týdny předtím v tréninku, myslel si však, že je zranění vyléčeno. Údajně si ho zhoršil ve čtvrtém kole, kdy zasadil americkému soupeři své nejlepší údery.

Vzhledem k tomu, že den před zápasem při vyplňování formuláře zranění nepřiznal, mu hrozí disciplinární řízení před nevadskou komisí. Zároveň bylo podáno několik žalob ze strany fanoušků, kteří se cítí zatajením zranění poškozeni a požadují odškodnění.

Podle médií už bezprostředně po zápase začala jednání manažerů o případné odvetě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články