Hlavní obsah

Pacquiao je zbabělec, rozohnil se boxerský šampión Mayweather

Los Angeles/Praha

Ačkoliv zná boxerský „zápas století“ svého vítěze takřka týden, vypadá to na další boj – tentokrát verbální. Floyd Mayweather, který se v Las Vegas radoval z vítězství na body, se pustil do do svého soupeře Mannyho Pacquiaa kvůli jeho zranění ramene. „Výmluvy, výmluvy, výmluvy,“ chrlil ze sebe americký světový šampión ve welterové váze. Kromě toho Filipínce nazval zbabělcem a odmítl případnou odvetu.

Foto: Isaac Brekken, ČTK/AP

Floyd Mayweather Jr. (vlevo) přechází do útoku, Pacquiao schytává úder.

Článek

„Byl rychlý, jeho levá ruka byla rychlá, stejně tak pravá, a oběma boxoval svižně a silně," tvrdil Mayweather vzdor zranění svého soupeře. Filipínský boxer se kvůli natrženému ramennímu úponu podle všeho v týdnu podrobil operaci, po níž ho čeká až roční pauza.

Pacquiao jmenoval zranění mezi příčinami své prohry.

„Těmhle blbostem nevěřím a nechci, aby tomu věřila veřejnost. Prohrál, ví to. Ztratil jsem hodně z respektu, který jsem k němu choval," pokračoval boxer, jenž ke svým dvěma mistrovským pásům organizací WBC a WBA minulý víkend přidal i WBO.

Šampión odvolal slíbenou odvetu

Přitom Mayweather informaci o Filipíncově zranění původně přijal v klidu a dokonce sliboval odvetu, což potvrdil textovou zprávou moderátorovi televize ESPN.

„Napsal jsem mu (novináři), že budu boxovat znovu? Jo, ale rozmyslel jsem si to," prohlásil 38letý boxer, který si zápasem v Las Vegas vydělal 4,4 miliardy korun.

„Teď v tuhle dobu ne, protože (Pacquiao) je rozbolavělý poražený, navíc zbabělec. Když prohraješ, přijmi to a řekni ‚Mayweathere, byl jsi lepší'," dodal Američan k možné odvetě. Filipínce přitom prohra na body v zápase překvapila, čekal své vítězství.

Pacquiao má další problémy

Manny Pacquiao se prý zranil tři týdny před zápasem, ve čtvrtém kole boje si pak zranění ramene údajně obnovil. Před zápasem se dožadoval i injekce na utišení bolesti, což mu ale umožněno nebylo.

Nyní také čelí žalobě za to, že ve formuláři před zápasem nezaškrtl pole u dotazu, zda je zraněný.

Reklama