Hlavní obsah

Vítěz Super Bowlu Brady se odvolal proti trestu za aféru s míči

Jeden z nejpopulárnějších hráčů amerického fotbalu Tom Brady z New England Patriots se s podporou hráčské asociace NFL odvolal proti čtyřzápasovému trestu za podíl na aféře s podhuštěnými míči z lednového play off. Slyšení o kauze "Deflategate" bude předsedat komisionář NFL Roger Goodell, přestože zástupci NFLPA požadovali jmenování nezávislého arbitra.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Tom Brady z New England Patriots

Článek

Manažer čtyřnásobného vítěze Super Bowlu Don Yee označil disciplinární trest bezprostředně po vynesení rozsudku za absurdní a tvrdí, že nemá žádné právní opodstatnění.

Vyšetřovatel, kterého NFL najala, potvrdil podezření, že úřadující vítězové Super Bowlu použili v semifinále proti Indianapolisu záměrně podhuštěné míče a podle jeho zprávy Brady o podvodu věděl. Výkonný místopředseda NFL Troy Vincent na základě toho quarterbacka potrestal zákazem startů v úvodních čtyřech zápasech nové sezony, Patriots navíc dostali pokutu milion dolarů a přišli o právo volby v prvním kole draftu v příštím roce a ve čtvrtém kole v roce 2017.

Podhuštěné míče umožňují lepší úchop a chytání, zvlášť v deštivém počasí, jež lednové utkání provázelo. Patriots zvítězili nad Colts 45:7, v Super Bowlu pak triumfovali nad Seattlem 28:24.

Reklama