Hlavní obsah

O ragbyový titul si zahrají Praga a Vyškov

Praha

O ragbyový titul se utkají pražská Praga a Vyškov. Oba nejlepší týmy základní části extraligy zvládly dnešní semifinálové zápasy, Praga porazila v derby Spartu 56:23, Vyškov zvítězil nad Tatrou Smíchov 28:12. Finále se uskuteční v sobotu 30. května od 14 hodin v Praze ve Vysočanech.

Článek

Pražské derby začala lépe Sparta, která vedla 6:0 a ještě ve třinácté minutě 16:14, ale domácí vítězové základní části pak v krátkém čase položili dvě pětky a Praga už vedení nepustila. Na položené pětky favorit zvítězil dokonce 8:2.

"Pevně jsem věřil, že vyhrajeme. Věděli jsme, že Spartu provází na jaře velká marodka a bude hrát v kombinované sestavě. My jsme měli kromě základní sehrané sestavy i silnější lavičku a nakonec o výsledku rozhodla i naše lepší fyzička," řekl magazínu Českéragby.cz trenér Pragy Eduard Krütner mladší.

Podle papírových předpokladů dopadl i druhý semifinálový duel, Vyškovští v něm položili čtyři pětky proti soupeřovým dvěma. "Tatra měla silnější roj, s kterým se chtěla dostat po změně stran ještě do hry, ale pouze snížila. Pak jsme Pražany už uhlídali," uvedl trenér vítězů Martin Hudák.

Semifinále play off ragbyové extraligy:
Praga Praha - Sparta Praha 56:23 (28:16)
Vyškov - Tatra Smíchov 28:12 (21:5)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články