Hlavní obsah

V ohrožení života je žena, jíž trefil odlomený kus baseballové pálky

Boston
Aktualizováno

Baseballovou fanynku zasáhla při zápase MLB Bostonu s Oaklandem část pálky, která se zlomila při odpalu, a způsobila jí vážná zranění. Žena byla s krvácející ranou na hlavě dopravena helikoptérou do nemocnice a podle policejních informací je stále v ohrožení života. Zápas byl krátce po incidentu ukončen.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Záchranáři ošetřují ženu, která utrpěla zranění hlavy následkem nárazu odlomeného kusu baseballové pálky. K incidentu došlo v utkání MLB Bostonu s Oaklandem.

Článek

Neštěstí se stalo ve druhé směně po odpalu hostujícího Bretta Lawrieho, kterému z pálky zůstal v ruce jen malý kousek. Její zbytek odletěl do prostoru za domácí metou, kde ve druhé řadě zasáhl fanynku.

Podle dalšího z diváků, který seděl několik řad za zraněnou ženou, přiletěla pálka vysokou rychlostí a trefila ji velkou silou do čela a temene. „Hrozně krvácela, opravdu hodně. Nikdy jsem nic takového neviděl," řekl.

„Viděl jsem vyletět pálky do publika podobným způsobem, všechno ale bylo ok. Když se však rozlomí jako ta moje, vytvoří se na nich ostré hrany a stát se může cokoliv," líčil otřesený Lawrie.

Během baseballové sezóny jsou například zbloudilými míčky zasaženy desítky fanoušků, většina takových situací se však obejde bez vážnějších zranění. Podle dostupných údajů došlo k tragédii tohoto druhu naposledy v roce 1970 na stadiónu Los Angeles Dodgers, kdy míček namířený do publika zabil 14letého chlapce.

Reklama

Související témata: