Hlavní obsah

Judista Horák získal bronz na Evropském poháru v Minsku

Minsk

Český judista Michal Horák už počtvrté v tomto kalendářním roce vybojoval bronzovou medaili. Tentokrát se mu to povedlo na Evropském poháru v Minsku. V kategorii nad 100 kilogramů tak získal další cenné body do olympijské kvalifikace, kde momentálně drží postupovou příčku.

Foto: Profimedia.cz

Judista Michal Horák (ilustrační foto).

Článek

Sedmadvacetiletý Horák sice ve čtvrtfinále prohrál s pozdějším vítězem Němcem Svenem Heinlem, ale v opravách udržel Uzbeka Eljora Mašaripova a v boji o bronz si poradil s Alexem Mendozou z Kuby. Nejdříve získal wazari provedenou technikou sumi-gaeši a následně skóroval ještě jednou technikou tani-otoši a zápas ukončil před limitem.

"Ačkoli jsem se dnes necítil nejlépe a během utkání jsem ze zápasů neměl dobrý pocit, technicky se mi dnes docela dařilo. A v Minsku to nebyla pouze technika sumi-gaeši, na kterou obvykle spoléhám, ale šly mi i jiné chvaty," těšilo Horáka. "Pouze jsem si mohl odpustit pád na uči-matu s Němcem Heinlem, ale já prostě na tento chvat tradičně padám. Z medaile mám ale velikou radost, doufám jen, že se příště o nějaký ten stupínek ještě zlepším," dodal.

Bodované umístění vybojoval také Václav Sedmidubský, který skončil ve váze do 73 kilogramů sedmý. Jakub Ječmínek a David Klammert vypadli v osmifinále, Tomáš Knápek a David Pulkrábek nestačili hned na své úvodní soupeře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články