Hlavní obsah

První část české výpravy je už v dějišti Evropských her v Baku

Praha

Více než čtyři desítky českých sportovců dnes odletěly do Baku, kde budou v pátek zahájeny premiérové Evropské hry. Na palubě armádního speciálu byli cyklisté, gymnasté, stolní tenisté, triatlonisté, zápasníci i zástupci karate a synchronizovaného plavání.

Foto: Ivana Roháčková

Biker Ondřej Cink bude v Baku usilovat o úspěch v cross country.

Článek

Po čtyřhodinovém letu přistáli bez problémů ve dvoumiliónovém městě u Kaspického moře. "Tak rychlé odbavení jsem snad nezažil. Z letiště jsem byl rychleji, než když sám přilétám do Prahy. Profesionální a rychlá práce včetně vydání akreditací," uvedl šéf české mise Martin Doktor. Následně celá výprava zamířila do olympijské vesnice.

Hlavní hvězdou první části výpravy měl být biker Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz z Londýna si však v minulém týdnu lehce poranil koleno, rozhodl se změnit plány a v Baku bude chybět. Kulhavého se bude snažit nahradit Ondřej Cink, v sobotu čeká boj o medaile i bikerky s Terezou Huříkovou nebo triatlonistky.

"Atmosféra je stejná jako na olympiádě, takže se na hry těším. Příští rok je olympiáda v Brazílii, takže se těším, že budu moct nasát atmosféru," uvedl Cink pro ČT před odletem.

V Ázerbájdžánu se představí 129 českých sportovců. Další část výpravy, ve které budou i elitní rychlostní kanoisté v čele s kajakářským mistrem světa Josefem Dostálem nebo olympijský vítěz v trapu David Kostelecký, odcestuje v pátek. Poslední speciál do Baku odletí příští týden ve čtvrtek a na palubě bude například judistická hvězda Lukáš Krpálek.

"Tipovat, kolik získáme medailí, je hodně těžké. Složitější než před olympiádami, což také nedělám rád. Máme ale ve výpravě špičkové borce. Věřím, že sedm až deset by jich mohlo být," řekl Doktor ČTK.

Reklama

Související témata: