Hlavní obsah

Vlajkonošem české výpravy na Evropských hrách bude Tomáš Svoboda

Praha

Vlajkonošem české výpravy na Evropských hrách v Baku bude triatlonista Tomáš Svoboda. Bratr moderního pětibojaře Davida Svobody, olympijského vítěze z Londýna, odletěl do Ázerbájdžánu dnes prvním speciálem z kbelského vojenského letiště v Praze.

Foto: ČOV 2015/Václav Mudra ml.

Triatlonista Tomáš Svoboda bude vlajkonošem české výpravy na Evropských hrách v Baku.

Článek

"Byl to pro mě trošku šok, ale příjemný," řekl Svoboda, který se novinku dozvěděl oficiálně dnes. "Těším se na to. Navíc vždycky jezdím na závody sólo, bez trenéra a bez zázemí. Je to tak vůbec poprvé, kdy jedu společně s nějakým týmem," uvedl Svoboda, který od šéfa české mise Martina Doktora dostal i vlajku.

Premiérové Evropské hry budou v Baku zahájeny v pátek. "Těším se tam, nikdy jsem v Ázerbájdžánu nebyl. Je to taková moje tradice, že vždycky raději jezdím na závody do míst, která ještě neznám," pousmál se Svoboda, jehož jeho cílem je v Baku skončit do 16. místa a ideálně být v nejlepší desítce.

Na letiště mu přišel popřát štěstí i bratr David. V Baku se nepotkají, neboť moderní pětiboj v programu Evropských her chybí, příští rok by ale na olympiádu do Ria de Janeiro chtěli oba. "Brácha je jeden z lidí, kteří mě nejvíce podporují. Kvůli němu jsem také přešel z dlouhých tratí na krátké, abych měl šanci kvalifikovat se na olympiádu," dodal Svoboda.

Reklama

Související témata: