Hlavní obsah

Pětibojaři Svoboda s Dianovou byli ve finále SP sedmí

Minsk

David Svoboda a Natálie Dianová obsadili ve smíšené štafetě ve finále Světového poháru v Minsku sedmé místo. O naději na lepší výsledek mezi deseti zúčastněnými týmy je připravil parkur.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pětibojař David Svoboda během tréninku.

Článek

České dvojici patřilo sedmé místo už po úvodním šermu, který oba zakončili s pasivní bilancí, v plavání ale skončili třetí. Svoboda s Dianovou pak zvládli ze všech nejlépe závěrečnou kombinaci běhu a střelby, to už ale měli velkou ztrátu z parkuru.

"Natálka zvládla parkur bezchybně, ale kůň, kterého měl jet David, nebyl zdravotně v pořádku," uvedl v tiskové zprávě českého svazu reprezentační trenér Jakub Kučera. Český tým nechal zvíře prohlédnout veterinářem, ale ten ho uschopnil. "Kůň byl ale vinou bolesti nervózní a nedal se vůbec zvládnout," konstatoval Kučera.

S konečným výsledkem spokojený nebyl, ale některé výkony v něm vzbudily optimismus před mistrovstvím světa. "Snad bude platit divadelní úsloví - špatná generálka, dobrá premiéra. Soudě podle výkonů v plavání a v kombinované disciplíně jsou David i Natálka připraveni dobře," řekl Kučera.

Svoboda s Dianovou byli jedinými českými reprezentanty ve finále SP. V následujících individuálních závodech Češi v Minsku startovat nebudou.

Finále SP v moderním pětiboji v Minsku:
Smíšená štafeta:
1. Palazkov, Aralová (Běl.) 1467
2. Lanigan O'Keeffe, Coyleová (Ir.) 1449
3. Čun Wung-tche, Čong Mi-na (Korea) 1440
7. Svoboda, Dianová (ČR) 1387

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články