Hlavní obsah

Hlavní třída v Ostravě-Porubě hostí Světový pohár na inlinech

O mistrovství republiky na dráze sice Ostrava díky mizerně odvedené práci na loni postaveném areálu U Cementárny v Ostravě-Zábřehu přišla, na další dvě se ale mohou příznivci kolečkových bruslí těšit. První se koná už tuto sobotu na porubské Hlavní třídě, která už pošesté bude hostit finálový závod série Světového inline poháru WIC.

Foto: Sport Invest

Ilustrační snímek

Článek

„Hlavní hvězdou mezi muži bude Belgičan Bart Swings, vítěz dvou předchozích závodů WIC v Rennes a Dijonu (úspěšný rychlobruslař z ledových oválů). Mezi ženami bude hlavní pozornost soustředěna na Francouzsku Juliette Pouydebatovou, vítězku z Rennes," přiblížil šéf pořadatelského týmu Martin Plecitý.

V Ostravě se představí také reprezentanti Česka v čele s Ondřejem Suchým a Kateřinou Novotnou, kteří loni v Ostravě obsadili bronzové pozice. Po Hlavní třídě budou kroužit ale také jezdci z Nového Zélandu, Brazílie, Rakouska, Estonska, Polska, Slovinska, Slovenska, Lichtenštejnska, Ukrajiny, Belgie, Německa, Nizozemska, Francie, premiérově se představí v Ostravě i bruslaři z Číny.

Program inline festu v Ostravě
Pátek 19. června
Večerní bruslení s hudebním autem a soutěží Swanky Help Race, kdy počet ujetých okruhů určí částku, která bude předána porubské dětské hematoonkologii. (19-22 hodin).
Sobota 20. června
Inline závod na 100 m pro Mini děti do 5let (9.50), závody na odrážedlech pro děti do 5 let (10), děti 1 km hobby, děti 3 km hobby (10.25), děti 1 km open (10.45), děti 3 km open (10.55).
Hobby inline na 10 km (11.30), závod WIC na 33,5 km (14), open 10 km (16.30).

„Pozornost diváků si určitě zaslouží i Peter Michael z Nového Zélandu, který již ostravskou trať zná. Tradiční kvalitu lze očekávat od polského dua Bartosz Chojnacki, Wojciech Baran. Mezi ženami určitě předvedou výborné výkony Alexandra Gossová z Polska, která loni v Ostravě vyhrála, či Němka Katharina Rumpusová," přiblížil Plecitý.

Na uzavřené Hlavní třídě v Ostravě-Porubě absolvují účastníci WIC v sobotu od 14 hodin jedenáct okruhů v celkové délce 33 kilometrů. Ti nejlepší trať prolétnou průměrnou rychlostí kolem 40 kilometrů v hodině, z kopce za horní obrátkou se jezdí i 70kilometrovou rychlostí.

Závod seriálu LifeInLine Tour, který letos vjede v Ostravě již do svého 11. ročníku, se pojede nejen o body do Světového poháru WIC a Českého poháru. Letos bude Ostrava také součástí Rakouského poháru AIC). „To, že nás pořadatelé AIC požádali, zda bychom se nestali součástí Rakouského poháru, je důkaz, že ostravský závod si získal ve světě renomé. Můžeme se tak těšit na účast rakouských bruslařů," uvedl Plecitý.

V loňském roce ovládla závod mužů v Ostravě francouzská dvojice Nolan Bediaff, Yann Guyader před českým reprezentantem Ondřejem Suchým, v závodě žen vyhrála Polka Alexandra Gossová před Nicole Beggovou z Nového Zélandu a Češkou Kateřinou Novotnou.

Porubská Hlavní třída bude v tomto roce hostit ještě jednu bruslařskou akci. V sobotu 15 a v neděli 16. srpna se na ní pojede druhý ročník 12 a 24hodinovky v inline bruslení.

Reklama

Související témata: