Hlavní obsah

Obr Fury dychtí po Kličkově skalpu! Vyzve šampióna na stadiónu Arsenalu?

Londýn

V dubnu odrazil výhrou na body nad Bryantem Jenningsem atak zámoří, dlouho si však ukrajinský boxerský šampión Vladimír Kličko neodpočine. Povinná obhajoba titulu organizace World Boxing Organization (WBO) proti vyzyvateli Tysonovi Furymu se rychle blíží. Uskuteční se s největší pravděpodobností v září, a zatímco Kličkovi manažeři prověřují možnosti konání v „adoptivní“ zemi vládce těžké váhy v Německu, agentura britského bijce by ráda uspořádala duel v Londýně. Přesněji na Emirates Stadium, stánku fotbalistů Arsenalu, informoval na svém portálu deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Britský dlouhán Tyson Fury (vpravo) zasahuje v boji o evropský titul v těžké váze krajana Derecka Chisoru.

Článek

Fury versus Chisora.

„Nezdáváme se naděje, že se nám podaří přivést Vladimíra do Londýna," potvrdil listu britský manažer Frank Warren. Tomu však uštědřil pomyslné KO manažer fotbalistů Chelsea José Mourinho, jenž se postavil proti konání zápasu na Stamford Bridge kvůli obavám z poničeného trávníku. Warren, jenž už má i vizi přesného data - 5. září (Premier League má volno), tak obrátil pozornost k jinému populárnímu londýnskému týmu. Otázkou je, co na to Arséne Wenger...

Šedesátidenní lhůta, kterou vedení WBO vyměřilo oběma stranám k domluvě o podmínkách souboje, běží už od 5. května. V případě, že zástupci obou borců nedojdou ke shodě a podpisu smlouvy, přijde na řadu dražba. Její vítěz pak určí datum i místo konání zápasu.

Dojde i na Briggse?

Obrovitý, 206 centimetrů vysoký Fury, po zápase s Kličkem dlouho prahne. „Uvidíme, jaké to bude, když se Vladimir postaví proti někomu, kdo je stejně velký jako on. Navíc jsem mladší, silnější, rychlejší a mám sílu ho knokautovat," věří šestadvacetiletý rodák z Manchesteru, jenž ve 24 soubojích v profesionálním ringu ještě nepoznal přemožitele.

O třináct let starší Kličko, jenž s Jenningsem v New Yorku vybojoval už svou 27. bitvu o mistrovský titul, se eventualitě absolvovat zápas s Furym v rodné zemi soupeře nebrání: „Dlouho jsem v Anglii neboxoval, byla by to jistě velká výzva. Britští fanoušci jsou skvělí a hlasití, to jsem měl možnost poznat v utkání s Davidem Hayem v Hamburku," uvedl držitel mistrovských pásů organizací WBA, IBF, WBO a IBO v těžké váze v interview pro Ring magazine.

V případě výhry nad Furym je v dalším itineráři ukrajinského superšampióna podle všeho naplánovaná dobrovolná obhajoba s „potížistou" Shannonem Briggsem, výhledově by pak mohla přijít na řadu i s napětím očekávaná bitva o sjednocení titulů s dalším Američanem a mistrem WBC Deontayem Wilderem, jenž vyhrál všech 34 zápasů v kariéře a jen jeden ze soubojů neukončil před limitem.

Reklama

Související témata: