Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - Attajfíová, Sijádová 2:0Kolocová se Slukovou vstoupily do MS jasným vítězstvím

Rotterdam
Aktualizováno

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková zahájily svou účast na mistrovství světa v plážovém volejbalu jednoznačnou výhrou. Češky v Rotterdamu ovládly souboj s marockou dvojicí Ikram Attajfíová, Máhasín Sijádová 21:8 a 21:2. Naopak Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou první zápas prohrály, ve skupině D podlehly venezuelské dvojici Olaya, Nori 16:21 a 14:21.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová (zády) a Markéta Sluková se radují z vítězství

Článek

Attajfíová a Sijádová ještě nikdy nehrály na Světovém okruhu, start na MS jim zajistily výsledky na africkém šampionátu. Loňské vítězky dvou turnajů Světového okruhu Kolocová a Sluková, pátý pár z olympijských her v Londýně, tak v utkání byly vysokými favoritkami a kromě prvních míčů tuto roli také bez potíží potvrzovaly.

Od stavu 3:3 se Češkám povedla dlouhá bodová šňůra a rázem vedly 16:4. Druhá sada pak měla ještě mnohem jednoznačnější charakter, Maročanky v ní uhrály pouhé dva body, každý ovšem za hlasitých ovací publika.

V dalších zápasech skupiny E se nejlepší český pár utká v neděli s Kanaďankami Broderovou, Valjasovou a v úterý s Kolosiňskou a Brzostekovou z Polska.

Zato Bonnerové s Hermannovou se od začátku nedařilo, rychle prohrávaly 3:8 a první set už nezachránily. Venezuelské hráčky dokázaly využít chyb favorizovaných protivnic i v druhé sadě, kterou nakonec vyhrály ještě vyšším rozdílem sedmi bodů.

"Vůbec jsem nás na hřišti nepoznávala. Ta naše hra, to nebylo to, co umíme. Snažily jsme se až do konce, ale prostě to nefungovalo. Příště musíme začít úplně jinak, protože půjde i o co nejlepší skóre," řekla Hermannová po utkání, v němž české hráčky udělaly 17 nevynucených chyb.

V neděli večer nastoupí české volejbalistky proti dalšímu jihoamerickému páru Gómezová, Nietová z Uruguaye. Jejich posledními soupeřkami ve skupině budou v pondělí Němky Holtwicková a Semmlerová. Postoupit do play off lze i z třetího místa.

Šampionát vyvrcholí 5. července v Haagu. Mistři světa postoupí z Nizozemska na olympiádu do Ria.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Nizozemsku
Ženy:
Skupina E:
Kolocová, Sluková (ČR) - Attajfíová, Sijádová (Mar.) 2:0 (8, 2).
Skupina D:
Olaya, Nori (Venez.) - Bonnerová, Hermannová (ČR) 2:0 (16, 14).

Reklama