Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Dianová byla na MS v Berlíně dvanáctá

Berlín

Moderní pětibojařka Natálie Dianová obsadila na mistrovství světa v Berlíně 12. místo. První světové zlato získala Němka Lena Schönebornová, olympijská vítězka z Pekingu, druhá byla stejně jako před rokem Číňanka Čchen Čchien.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Moderním pětibojařka Natálie Dianová.

Článek

V plavání Dianová podobně jako ve čtvrteční kvalifikaci útočila na osobní rekord a dosáhla sedmého času 2:13,23, v šermu však měla nepříznivou bilanci 14:21 a v průběžném pořadí klesla až do třetí desítky. Parkur jí ale opět vyšel: ztratila jediný bod a lepší byly jen tři soupeřky.

V součtu to znamenalo, že do závěrečné disciplíny vybíhala česká reprezentantka, jež se v uplynulých dvou letech potýkala se zdravotními problémy, jako třináctá a své umístění dokázala ve velkém horku ještě vylepšit.

"V šermu ztratila oproti optimálnímu výkonu dvacet nebo pětadvacet vteřin. Ale když někdo dva roky nezávodí a podá takový výkon na mistrovství světa, musíme být spokojení," řekl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě svazu. V neděli Dianová nastoupí ve smíšené štafetě s Janem Kufem.

První místo udržela s bezmála půlminutovým náskokem devětadvacetiletá domácí pětibojařka Schönebornová, za Čchen Čchien si pro bronz doběhla Yane Marquesová z Brazílie. Medailistky si zajistily účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Mistrovství světa v moderním pětiboji v Berlíně:
Ženy - finále:
1. Schönebornová (Něm.) 1390 b.
2. Čchen Čchien (Čína) 1367
3. Marquesová (Braz.) 1350
4. Rimsaiteová (Rus.) 1343
5. Murrayová (Brit.) 1337
6. Kovácsová (Maď.) 1334
...
12. Dianová (ČR) 1299

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články