Hlavní obsah

Kličko už má svého vyzyvatele! Nastolí v boxu zuřivou éru?

Londýn/Düsseldorf
Aktualizováno

Mnoho boxerů prahne po skalpu ukrajinského superšampióna Vladimira Klička. Nejbližší šanci sesadit z trůnu boxerskou legendu dostane britský obr Tyson Fury. Rodák z Manchesteru se s Kličkem utká 24. října v Düsseldorfu. Informoval o tom server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Britský obr Tyson Fury se dočká vytoužené bitvy s Vladimirem Kličkem.

Článek

Očekávaný duel o titul profesionálního mistra světa v těžké váze se uskuteční na víceúčelovém vestfálském stadiónu Esprit Arena, který pojme až 60 tisíc diváků.

Šestadvacetiletý evropský šampión Fury, přezdívaný Cikánský král, jako oficiální vyzyvatel za organizaci WBO na svém Twitteru oznámil, že očekává "nejlepší bitvu v historii těžké váhy." Duel mu podle britských médií vynese 3,5 miliónu liber (zhruba 131 miliónů korun).

Obrovitý, 206 centimetrů vysoký Fury, po zápase s Kličkem dlouho prahne. „Uvidíme, jaké to bude, když se Vladimir postaví proti někomu, kdo je stejně velký jako on. Navíc jsem mladší, silnější, rychlejší a mám sílu ho knokautovat," řekl před několika týdny rodák z Manchesteru, jenž ve 24 soubojích v profesionálním ringu ještě nepoznal přemožitele.

Devětatřicetiletý mladší z úspěšné bratrské dvojice Vladimir Kličko, který vyhrál 64 z 67 profesionálních zápasů, obhajuje mistrovské pásy organizací WBA, WBO, IBF a IBO. Přemožitele nepoznal už 11 let.

Vladimir Kličko vs. Tyson Fury
198 cmvýška206 cm
110 kgváha119 kg
67Zápasy24
64Výhry24
0Remízy0
3Prohry0

Reklama

Související témata: