Hlavní obsah

Vendula Frintová skončila na ME v triatlonu čtvrtá

Ženeva

Triatlonistka Vendula Frintová skončila na mistrovství Evropy v Ženevě čtvrtá, od třetí medaile z kontinentálního šampionátu v kariéře ji dělilo 28 sekund. Titul obhájila na domácí půdě Švýcarka Nicola Spirigová. Mezi muži vyhrál Francouz David Hauss, který dosáhl v 31 letech životního úspěchu.

Foto: Sport.cz

Česká triatlonistka Vendula Frintová.

Článek

Frintová dosáhla v závěrečném běhu na 10 km třetího nejrychlejšího času, ale k posunu na stupně vítězů jí to nestačilo. Jednatřicetiletá rodačka z Náchoda tak nenavázala na předloňský bronz a stříbro z roku 2011. Letos byla čtvrtá i v březnovém závodu mistrovství světa v Aucklandu, čímž si vylepšila maximum v seriálu.

Spirigová přidala titul k nedávnému triumfu na Evropských hrách v Baku. Druhou Annamarii Mazzettiovou porazila o rovnou minutu. Frintová na vítězku ztratila dvě a půl minuty.

Hauss vylepšil třetí příčku z ME v roce 2010. Na druhé místo odsunul o 18 sekund domácího favorita Svena Riederera, bronzového medailistu z olympijských her v Aténách. Z kvarteta českých mužů dokončil závod jen Přemysl Švarc na 31. místě.

Reklama