Hlavní obsah

Kličko je zbabělec, křičí Don King

PRAHA

Ostrými slovy nešetřil po už třetím odložení souboje Rahman - Kličko promotér Hasima Rahmana Don King. Excentrický Američan obvinil ukrajinského rodáka s německým pasem Klička z toho, že je zbabělec. "Vitalij už nemůže být šampiónem! Tenhle chlap je zbabělec a je potřeba mu odebrat pás," rozčiloval se pro německý bulvární deník Bild King, kterému bratrská boxerská dvojice dala košem v roce 1996.

Článek

Don King odmítnutí svých služeb nesl bez problémů až do roku 2004, kdy v "jeho" USA založili Kličkovci promotérskou firmu K2. Od té doby zuří válka.

"Vyzývám prezidenta WBC: Odejměte mu šampiónský pás a dejte jej mému svěřenci Hasimu Rahmanovi. Okamžitě! Vitalij není šampión, když třikrát odřekne souboj o titul," řekl Bildu čtyřiasedmdesátiletý King.

Prezident José Sulaiman je ale zatím v pohodě. "Slíbil jsem Vitalijovi, že se může v klidu nechat zdravotně vyšetřit. Do čtvrtka chci mít lékařský posudek a pak se teprve rozhodnu. Vitalij je náš šampión, na kterého jsme hrdí. Nepošleme do ringu boxera, který je zraněný," uvedl Sulaiman.

Kličko je podle Kinga zdravý

S tím Don King nesouhlasí. "Vitalije v sobotu prohlédl doktor Tony Daly, podle kterého je Kličko zdravý. A Daly je nezávislý doktor, jeden z nejlepších v USA. Vitalij chce znovu ze souboje s Rahmanem vycouvat."

Američan si ještě přisadil na adresu ukrajinských bratří. "Kličkovci si zaslouží, aby přišli o vítězný pás. Vymstilo se jim, že se vykašlali na svého promotéra Klause-Petera Kohla. To opravdový chlap nedělá, jsou to podrazáci!"

Měl by být Vitaliji Kličkovi odebrán pás pro mistra světa?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Slavný americký promotér se rozčiluje a jeho snaha je jasná. V případě, že by Vitaliji Kličkovi byl odebrán mistrovský pás a byl předán Hasimu Rahmanovi, byli by mistři světa všech čtyřech organizací ze stáje excentrického Američana.

Reklama